Winter in Turkije is ideaal voor de actieve reiziger

Winter in Turkije is ideaal voor de actieve reiziger

Nu in Nederland de dagen korter worden en de winter weer in aantocht is, betekent dit dat veel mensen hun geliefde buitenactiviteiten uitstellen tot het mooi weer wordt. Maar in Turkije, waar de winters een stuk milder zijn dan bij ons, zijn er steeds meer kansen om actieve sporten in de winter te kunnen beoefenen. Zo heeft de overheid van Turkije flink geïnvesteerd in het uitstippelen van wandelroutes, fietsroutes en de aanleg van golfbanen.

Als je graag golf beoefend, dan wil je daar natuurlijk ook tijdens de winter volop van kunnen genieten. In Turkije kun je ’s winters in de buurt van Antalya, Bleek en Side naar hartelust golfen. Belek, dat gelegen is tussen Antalya en Side, wordt door sommigen de golfhoofdstad van Turkije genoemd. Er zijn maar liefst 15 golfbanen beschikbaar en in de winter kun je van een golfvakantie gebruikmaken omdat het klimaat dan extra aangenaam is. Belek heeft competitiebanen en ook een aantal speciale golfbanen die direct aan zee liggen. In een aantal hotels in deze omgeving kun je speciale faciliteiten en golfarrangementen boeken.

Fiets- en wandelroutes
In Turkije zijn er steeds meer opties om een echte fietsvakantie te houden. Vooral Marmaris heeft alles voor een echte fietsvakantie in Turkije. De afgelopen jaren zijn er in en rond Marmaris veel fietspaden en fietsroutes aangelegd, die duidelijk zijn bewegwijzerd en die verschillende lengtes hebben. Ook heeft Turkije lange afstandsroutes, die je eventueel kunt fietsen (op bijvoorbeeld een mountainbike) maar je kunt deze routes ook bewandelen. De routes hebben vaak interessante namen zoals de ‘Abraham Trail’ of de ‘Sultans Trail’ en gaan langs buitengewone plaatsen van Turkije. Je kunt tijdens een van deze tochten nationale parken en unieke locaties, die op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO staan bekijken.

Turkije is een en al cultuur
Als je Turkije bezoekt zul je merken dat je tal van culturele bezienswaardigheden, indrukwekkende natuurgebieden en historische opgravingen kunt bewonderen. Een aantal hoogtepunten in het zuiden van Turkije zijn bijvoorbeeld de historische binnenstad Kaleici van Antalya en het antieke Aspendos met het gelijknamige amfitheater. In de zomermaanden kan het flink warm worden in Turkije en is het in de winter juist een uitstekend moment als je de cultuur wilt bewonderen en deze historische locaties wilt bezoeken.

Sneeuw
Als je aan Turkije denkt, zou je het misschien niet verwachten maar in het binnenland van Turkije valt regelmatig sneeuw en kunnen de temperaturen flink dalen. De liefhebbers van wintersport zullen dus de binnenlanden van Turkije in moeten om van de pistes te kunnen genieten. Cappadocië dat bedekt is met een sneeuwlaag zal voor een zeer bijzonder uitzicht zorgen. Als je echt een bijzondere ervaring, plan dan een een tochtje met een luchtballon en bewonder de spectaculaire rotsformaties vanuit de lucht.