Wildlife in Kenia

Wildlife in Kenia

Kenia is waarschijnlijk één van de meest bezochte landen in Afrika, en raar is dat niet. Het land staat bekend om de vele natuurparken en de grote hoeveelheden dieren die er te zien zijn. Daarnaast heeft het een tropisch klimaat waardoor het een mooie locatie is voor een warme vakantie.

Het Tsavo Nationaal park is het grootste nationale park van niet alleen Kenia, maar van de hele wereld. Hier kan je onder andere de zogenaamde ‘big five’ spotten, ofwel leeuwen, zwarte neushoorns, buffels, olifanten, en luipaarden, maar ook heel veel verschillende soorten vogels, waaronder struisvogels en ibissen. Ook heb je er bijzondere natuurlijke taferelen, zoals de Lugard watervallen en de Mudanda Rock, die als een soort natuurlijke dam werkt.

Een ander bijzonder nationaal park is het Hell’s Gate Nationaal Park. Dit park ligt om de krater van een slapende vulkaan, de Mount Longonot, waardoor het een bijzonder vulkaanlandschap herbergt. In het park kan je onder andere luipaarden en leeuwen spotten, en in het Naivasha meer die ten noorden van de vulkaan ligt zou je nijlpaarden kunnen zien. Het is niet zo’n groot park, en het is één van de drie parken in het land waar je mag wandelen.

Je zou ook het Kakamega Nationaal Park kunnen bezoeken. Dit is een regenwoud, dus een prachtige locatie voor vogelliefhebbers, maar ook om vlinders of apen te spotten. Een ander park wat je kan bezoeken in het Masai Mara National Reserve, wat bekent staat om de grote migratie van dieren die hier jaarlijks doorheen trekt. Het is dan ook de perfecte plek om dieren zoals zebra’s, gnoes en gazellen te spotten, net als leeuwen, cheeta’s en hyena’s voor wie dit natuurlijk het perfecte jachtgebied is met de vele hoefdieren die er tijdelijk grazen.

Als je even de natuur uit wilt om een bezoekje aan de bewoonde wereld te brengen kan je naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Hier kan je een stadswandeling maken en tot rust komen in één van de vele parken van de stad. Of bezoek het Nationaal Museum van Kenia. Je zou ook naar naar Malindi en Mobasa kunnen gaan, twee bijzondere steden die aan de kust liggen. In beide steden vindt je bijzondere mengeling van meerdere culturen, waardoor je je bijvoorbeeld in Malindi in Italië kan wanen en lekkere pasta’s kunt eten. Hier vindt je ook het Marine National Park, waar je snorkelend het koraal kunt ontdekken. Mombasa is groter dan Malindi, en hier vindt je naast Europese invloeden ook veel Indiase en Arabische invloeden, waardoor je er bijvoorbeeld lekker Indiaas kunt eten.

Kenia is een bijzonder land waar meer dan genoeg te zien is. Het is perfect voor de natuur- en dierenliefhebbers, maar ook de steden zijn zeer bijzonder. Natuurlijk heb je ook kleinere dorpjes waar je de culturen van de verschillende volkeren kunt leren kennen. Een vakantie in Kenia is hoe dan ook een bijzondere beleving. Vergeet echter niet dat je een visum nodig hebt voor het land. Als je goed aan je vakantie wilt beginnen kan je hier heel gemakkelijk, veilig en voordelig je visum voor Kenia aanvragen, zodat u volop van het land kunt genieten.