Wat voor vakantie je ook zoekt: Turkije heeft het!

Wat voor vakantie je ook zoekt: Turkije heeft het!

Heb je al nagedacht over je vakantie in 2019?

Het wordt ’s avonds al vroeg donker en op sommige dagen ploeter je door de regen naar je werk, in de file of tussen de natte mensen in de trein. Dan is het heerlijk om alvast te dromen over de komende vakantie.

Waar heb je zin in? Lekker luieren in de zon? Met de kinderen naar het zwembad? Cultuur snuiven? Of misschien wel juist de afwisseling? In Turkije kan het allemaal! We geven je een paar voorbeelden om je lekker te maken.

Zon, zwembad en strand: de Turkse Rivièra
Wil je tijdens je zomervakantie het liefst lekker genieten van het zonnetje? Dan kun je overal langs de zuidkust van Turkije terecht. Hier vind je heel veel resorts met zwemparadijzen en volop ander vermaak voor kinderen. Zo kom jij ook lekker tot rust!

Ben je bang voor heimwee of wil je gewoon lekker kroketten eten tijdens je vakantie? Dan kun je terecht in Orange County in Kemer, waar je kunt zwemmen naast een Hollandse molen en Amsterdamse grachtenpandjes.

Combinatie: cultuur en kust
Als je strand wilt combineren met cultuur, dan vind je rondom Antalya genoeg indrukwekkende vindplaatsen van Griekse en Romeinse steden. Bijvoorbeeld Olympos, een Romeinse stad in het bos, vlak aan het strand; het imposante (en supersteile!) amfitheater van Aspendos en een theater en tempel bij Perge. Ook de oude stad en het museum van Antalya met een grote collectie Griekse en Romeinse beelden, is de moeite waard. Als je liever niet in een resort verblijft, dan vind je in het oude centrum gezellige boetiekhotels. ’s Avonds kun je dan heerlijk genieten van de warme zomeravonden op het terras van een Turks restaurantje.

Spooksteden, een verzonken stad en Sinterklaas
Wil je je helemaal onderdompelen in cultuur? Ga dan naar het oosten, richting Demre. Daar kun je de tombe van de echte Sinterklaas bezoeken. Verder vind je er spooksteden die zijn verlaten nadat de Grieken vertrokken in 1923 vanwege de uitwisseling tussen Turkije en Griekenland. Ook kun je een verzonken stad vanuit een boot bewonderen en je vergapen aan eeuwenoude graftombes hoog in de rotsmuren.

Deze bijzondere culturele bezienswaardigheden vind je nergens anders!

Vergeet je visum niet!
Als je wel in de stemming bent gekomen om je vakantie naar Turkije te boeken, vergeet dan niet ook een visum aan te vragen. Dat kan heel eenvoudig via onze website. Binnen 12 uur ontvang je je e-visum per e-mail. Met een zonnige vakantie in het vooruitzicht, kom je die donkere dagen wel door!