Vakantiereis naar Australië

Vakantiereis naar Australië

Als je een keer een vakantiereis wilt die wat verder weg gaat dan de vaste plekken in Europa waar je normaal heen gaat, en die tegelijkertijd ook een stukje avontuurlijker aanvoelt, dan zou Australië wel eens wat voor jou kunnen zijn. Of je nou de steden wilt bezoeken, echt een roadtrip door de outback wilt doen, of van het echte surfleven wilt genieten, Australië is een land waar je ooit een keer geweest moet zijn!

Natuurlijk denk je bij Australië aan Sydney, met haar welbekende Opera House. Sydney is de oudste en grootste stad van het land, en dus zeker waard om te bezoeken. Bezoek The Rocks, de oudste wijk van de stad, geniet van het uitzicht op de Sydney Tower, of geniet van het strand en de zee op één van de vele bekende stranden. Of bezoek Melbourne, waar je de Victoriaanse gebouwen kan bezichtigen, de markten af kan gaan, en vervolgens in één van de parken kan relaxen.

Daarnaast hoort bij Australië ook de natuur en alle dieren die je daar kan vinden. Ga bijvoorbeeld duiken bij het Great Barrier Reef om de prachtige koraalriffen en het bijzondere onderwaterleven te bekijken. Bezoek Kakadu National Park in het noorden om onder andere natuurlijk kangoeroes te spotten, maar hier vindt je ook veel getuigenissen van de cultuur van de Aboriginals, zoals imposante muurschilderingen. In het noorden vindt je ook dé grote rots Ulura, ofwel Ayers Rock, maar ook Kings Canyon. In het westen kan je het Karijini National Park bezoeken, wat als één van de mooiste parken in West-Australië wordt beschouwd, of het Nanbung National Park, wat bekend staat voor de vele pillaren van kalksteen die er te zien zijn.

Ook kan je de echte outback in, ofwel het uitgestrekte binnenland dat een groot deel van Australië beslaat. Hier vindt je de afgelegen stad Alice Springs, wat het middelpunt van het Rode Centrum is. Je hoeft vanaf hier maar eventjes in de auto te zitten om je in de outback te vinden zoals je die kan voorstellen: uitgestrekt, eenzaam, en omgeven door de natuur.

Voor de mensen die in de buurt van de zee willen blijven is er de Great Ocean Road, waar je onder andere langs de rotsformaties van de Twaalf Apostelen en het gebied van Shipwreck Coast met haar vele grotten, stranden en kliffen komt. Voor de surfliefhebbers heb je op deze route Bells Beach, maar zij kunnen op veel meer stranden in Australië hun geluk op. Zo staan Bondi Beach en Manly Beach bij Sidney erg bekend als surfstranden, maar wat dacht je van Surfers Paradise aan de Gold Coast?

Hoe je ook van plan bent je vakantie in Australië te besteden, vergeet niet dat je een visum dient te hebben bij aankomst. Laat je visum Australië hier gemakkelijk en voordelig aanmaken, zodat jij zonder zorgen van de relaxte sfeer van Australië kunt gaan genieten. Zo begint je vakantie in ‘The Land Down Under’ sowieso goed!