Vakantie in Kenia

Vakantie in Kenia

Het Afrikaanse land Kenia heeft veel contrasten. Veel mensen denken bij het land gelijk aan een vakantie vol met wilde dieren en overweldigende natuur, maar daarnaast heeft het ook paradijselijke stranden en kan je er ook meer dan genoeg leuke activiteiten doen. Zo heeft Kenia onder andere de volgende vijf activiteiten te bieden tijdens een vakantie in het land.

Wild-life spotten in de nationale parken
Natuurlijk kan een safari tijdens een vakantie in Kenia niet echt missen. De natuur en de dieren zijn nou eenmaal één van de voornaamste redenen om naar Kenia te gaan. Het land kent maar liefst 50 nationale parken, welke allemaal weer wat anders te bieden hebben. In alle parken vindt je verschillende soorten dieren, maar je kan de Big Five – leeuwen, olifanten, luipaarden, buffels en zwarte neushoorns – in de meeste parken wel spotten.

Het bekendste park is waarschijnlijk het Masai Mara Natuurreservaat. Het park is vernoemd naar de originele bewoners, de Masai, en het wordt ‘Mara’ slaat op het gevlekte uitzicht in het park. Het park zelf wordt vooral tijdens de jaarlijkse trek van de dieren druk bezocht, want in deze periode komen dieren als gnoes en zebra’s in massale groepen door het park voor water.

Een ander druk bezocht park is het Tsavo Nationaal Park. Dit is het grootste park van Kenia en één van de grootste ter wereld. Toch vindt je hier in tegenstelling tot het Masai Mara park een stuk minder dieren, maar desondanks kom je hier tijdens een safari nog aardig wat wild tegen, zoals de ‘rode’ olifanten en cheeta’s. Daarnaast heeft het park een indrukwekkend landschap, met een origineel vulkanisch gebied in het westen wat voor veel heuvels en jonge bergketens heeft gezorgd en droge, uitgestrekte vlaktes in het minder toegankelijke oosten.

Het Amboselli Nationaal Park is een ouder park met grote open vlaktes en de Kilimanjaro op de achtergrond. Daarnaast is dit hét park om olifanten te spotten, want er lopen hier zo’n 1200 rond en er ligt een onderzoekscentrum voor de dieren in dit park. Ook voor vogels zit je hier goed, want van de ruim 1100 soorten die je in Kenia kan vinden zijn er zo’n 400 in Amboselli te zien, waaronder veel grote roofvogels als arenden en buizerds.

Een andere goede plek om vogels te spotten is het Nakuru Nationaal Park. Hier vindt je namelijk Lake Nakuru, één van de meren die in de Grote Rift Vallei, en hier komen dan ook vele watervogels naartoe. Je hebt hier dan ook groot kans om flamingo’s en zelfs pelikanen te spotten. Daarnaast vindt je hier echter ook andere dieren, zoals neushoorns, giraffen, leeuwen en bavianen.

Bergbeklimmen

Mount Kenya is één van de hoogste bergen die je in Afrika kan vinden en met een hoogte van ruim 5000 meter is deze berg ook erg belangrijk voor bergbeklimmers. Zowel gevorderde als beginnende klimmers kunnen hier een stuk van de oude vulkaan beklimmen, en onderweg heb je een prachtig uitzicht over het Mount Kenya Nationaal Park. Daarnaast wonen de Kikuyu stammen op deze berg en behandelen ze Mount Kenya met veel eerbied. Vergeet ook niet om langs één van de twaalf gletsjers te gaan.

Golfen
Een activiteit waar je misschien niet gelijk aan zou denken in Kenia is golfen. Toch heeft het land maar liefst 38 verschillende golfbanen, verspreid door het land. De verschillende banen variëren van 9-holes banen tot 18-holes banen en de omgevingen zorgen voor een hoop verschillende golfbelevingen. Zo kunt je bijvoorbeeld bij de Mount Kenya Safari Club golfen op de evenaar. Daarnaast worden twaalf van de golfbanen regelmatig gebruikt voor internationale golfwedstrijden, , dus je kan zelfs tijdens een vakantie in Kenia de grote golfspelers aan het werk zien.

Snorkelen en duiken
Voor de kust van Kenia liggen heel wat uitgestrekte koraalriffen en verschillende marine nationale parken en reservaten. In deze prachtige onderwaterwereld vindt je naast gekleurd koraal ook bijzondere tropische vissen en als je geluk hebt kom je zelfs een schildpad of dolfijn tegen. Je kan hier dan ook heerlijk snorkelen om de schitterende omgeving te leren kennen, maar het is ook mogelijk om samen met een gediplomeerde duikinstructeur een proefduik te maken, en wanneer je al wat duikervaring hebt kan je zelfs je PADI-certificaat halen in deze indrukwekkende onderwaterwereld.

Uitrusten op het strand

Met een tropisch klimaat rond de 30 graden Celsius en vele zonuren is Kenia ook de perfecte locatie voor een strandvakantie. Wel is het in de regentijd in april-mei en oktober-november wel heel vochtig en benauwd, maar in de andere maanden kan je hier heerlijk van de paradijselijke stranden genieten.

Kenia heeft een kustlijn van 540 kilometer, dus er zijn meer dan genoeg stranden te vinden. Zo vindt je bij de eilandjes van Lamu prachtige strandjes waar je heerlijk tot rust kan komen op je eigen stukje paradijs, maar de bekendste en populairste stranden vindt je bij Diani Beach. Hier vindt je meerdere kleine stranden waaraan onder andere kleine winkelcentra, restaurants en resorts liggen, maar in het water zelf kan je goed snorkelen door de prachtige koraalriffen om kitesurfen.

Ook de kust voor Watamu Beach is een geliefde snorkel en duikbestemming. Hier vindt je namelijk verschillende beschermde natuurgebieden, waar onder andere schildpadden broeden, en je vindt hier zo’n 600 verschillende vissen en andere waterdieren. Zo kan je hier onder andere ook octopussen, walvishaaien en reuzenmanta’s spotten, maar ook bultruggen in de migratieperiode van augustus tot december.

Meer dan genoeg te zien en te doen in Kenia dus. Wanneer je je reis naar Kenia geboekt hebt moet je echter niet vergeten om ook nog een visum voor het land aan te vragen. Zonder visum zal je namelijk niet binnen gelaten worden. Gelukkig kost het aanvragen niet veel moeite. Je hoeft alleen maar het online visum Kenia aanvraagformulier in te vullen en de kosten over te maken en je ontvangt al in zeer korte tijd je visum per email. Zo kan je gelijk weer door met het plannen van jouw reis naar Kenia.