ESTA Amerika aanvragen

ESTA Amerika aanvragen

Wanneer u uw ESTA Amerika bij ons aanvraagt betaalt u een bedrag van €21,50. Hier zijn onze bemiddelings- en administratiekosten per ESTA Amerika bij inbegrepen. Onze prijs staat vast, ongeacht de wisselkoers. Levering binnen 24 uur per e-mail. U kunt het ESTA ook per post ontvangen. U kunt veilig betalen met iDEAL of Bancontact. Als u met meerdere personen reist heeft iedere persoon een eigen en unieke ESTA nodig.

ESTA Amerika Informatie

Als u naar Amerika wilt reizen voor een toeristische reis of zakenreis heeft u een ESTA, ofwel Electronic System for Travel Authorisation, nodig. Dit is een reistoestemming die inwoners van landen die onder het Visa Waiver Program vallen, waaronder Nederland en België, nodig hebben om naar Amerika te reizen per vliegtuig of per boot. Een ESTA is ook nodig als u in de Verenigde Staten moet overstappen bij een doorreis.

Een ESTA is geldig voor 2 jaar, waarin u zo vaak als u wilt de Verenigde Staten kunt bezoeken. U kunt per bezoek maximaal 90 aaneengesloten dagen in Amerika verblijven. Hierbij zitten ook bezoeken aan Mexico en Canada in dezelfde periode. Tijdens uw bezoek dient uw paspoort de volledige reis geldig te zijn. Vervalt de geldigheid van uw paspoort binnen de 2 jaar waarin de ESTA USA geldig is, dan zult u voor uw eerstvolgende bezoek ook weer een nieuwe ESTA voor de Verenigde Staten aan moeten vragen.

Het kan echter zo zijn dat u bij aankomst door de douane te horen krijgt dat u het land alsnog niet mag betreden onder een wettelijke bepaling van het Visa Waiver Program. Daarnaast zal uw ESTA, of uw ESTA aanvraag, hoogstwaarschijnlijk afgekeurd worden als u op of na 11 maart 2011 naar één van de volgende landen heeft gereist of als u een nationaliteit van één van deze landen heeft gehad: Irak, Iran, Jemen, Libië, Soedan, Somalië of Syrië.

U kunt bij ons zeer gemakkelijk uw ESTA voor Amerika aanvragen, zodat u zonder zorgen naar Amerika kunt reizen. U kunt dit op elk moment voordat u afreist doen, maar doe dit uiterlijk 24 uur voordat u vertrekt naar de Verenigde Staten, omdat de Amerikaanse overheid deze tijd gebruikt om de aanvraag goed te keuren. Vaak krijgt u uw toestemming na een paar uur al binnen, maar in enkele gevallen gebruikt de Amerikaanse overheid de volle 72 uur. Wij raden u aan om de ESTA USA voor de zekerheid een maand voor uw vertrek al aan te vragen.

Het is zeer belangrijk dat de gegevens op uw ESTA aanvraag geheel overeenkomen met de gegevens uit uw paspoort. Als u de toestemming via ons aanvraagt controleren wij automatisch en handmatig of de gegevens die u heeft ingevuld correct zijn. Als wij fouten ontdekken in de aanvraag kunt u dit gratis opnieuw indienen. Naast uw persoonsgegevens wordt er bij de aanvraag om uw paspoortgegevens gevraagd, zodat het zeker is dat uw paspoort gedurende uw gehele verblijf in Amerika geldig is. Verder wordt er om uw werkgevergegevens en adresgegevens waar u tijdens uw reis verblijft gevraagd. Dit hoeft echter niet verplicht ingevuld te worden. Als laatste zijn er een aantal algemene veiligheidsvragen over uw verleden en uw gezondheid. Deze bent u verplicht om in te vullen, maar zijn vertrouwelijk en worden alleen door gerechtigden bekeken voor de keuring van uw aanvraag.

Onze service is niet verbonden met de Amerikaanse overheid, en uw toestemming wordt door het Amerikaanse ministerie gegeven. Daarnaast is alle informatie die u bij ons vindt onder voorbehoud van wijzigingen bij het Amerikaanse ministerie.

Bij vragen of problemen kunt u onze geheel Nederlandstalige klantenservice bereiken. Indien nodig kunnen wij u ook helpen met het aanvragen van de ESTA voor de Verenigde Staten.

Amerika blog

7 redenen om naar Amerika te gaan »
De Leukste Roadtrips van Amerika »
Alle Kanten Op In Amerika »

Veelgestelde Vragen

Wat is een ESTA USA reistoestemming?

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorisation en is een elektronische reistoestemming. Dit is als reactie op 9/11 ingevoerd om de veiligheid bij vluchten en cruisevaarten te verzekeren, waarbij alle reizigers zich moeten registreren zonder gelijk een visum aan te moeten vragen. Voor 2009 moest het groene formulier I-94W tijdens de vlucht naar Amerika worden ingevuld, maar dit is nu vervangen door de ESTA. U kunt naast ESTA ook ESTA Amerika, ESTA US, ESTA USA, ESTA Verenigde Staten of ESTA VS tegenkomen. Het gaat echter bij alle varianten om dezelfde toestemming.

Als u als inwoner van een land onder het Visa Waiver Program naar Amerika wilt reizen voor een toeristische of zakenreis heeft u een ESTA nodig. U heeft ook een ESTA nodig als u in Amerika moet overstappen bij een doorreis. De ESTA is voor 2 jaar geldig. Als uw paspoort binnen deze 2 jaar vervalt moet u een nieuwe ESTA aanvragen. U mag onder de toestemming zo vaak als u wenst naar Amerika reizen, maar u dient uiterlijk na 90 dagen weer te vertrekken.

Op onze website kunt u de ESTA zeer gemakkelijk en veilig aanvragen. Wanneer u uw ESTA bij ons aanvraagt betaalt u een bedrag van €21,50,-. Hier zijn onze bemiddelings- en administratie kosten per ESTA bij inbegrepen, naast het bedrag dat betaald moet worden voor de ESTA. Onze prijs staat vast, ongeacht de wisselkoers.

Wie dient een ESTA reistoestemming aan te vragen?

U heeft een ESTA nodig als u als inwoner van een land onder het Visa Waiver Program naar Amerika wilt reizen voor een toeristische reis of zakenreis. U heeft ook een ESTA nodig als u in Amerika moet overstappen bij een doorreis. U moet bij aankomst een retourticket of transitticket hebben.

U moet een paspoort hebben van een land dat onder het Visa Waiver Program valt. Dit paspoort moet tijdens uw gehele verblijf in Amerika geldig zijn, tot u weer terugreist. Uw ESTA is aan dit paspoort gekoppeld. Als uw land van herkomst onder dit programma valt kunt u bij ons zeer gemakkelijk een ESTA aanvragen.

Wij raden aan om de ESTA uiterlijk 24 uur voordat u vertrekt naar Amerika aan te vragen, omdat de Amerikaanse overheid deze tijd in zijn geheel kan gebruiken om de aanvraag goed te keuren.

Als u over land Amerika binnenkomt hoeft u niet een ESTA aan te vragen, maar zult u bij de grens een I-94W formulier in moeten vullen.

Wat heeft u nodig voor de aanvraag?

Bij de aanvraag wordt er om uw persoonsgegevens en paspoortgegevens gevraagd, en dus zult u uw paspoort bij de hand moeten hebben. Dit paspoort moet geldig zijn tot aan uw terugreis vanuit Amerika. U kunt betalen met iDEAL of Bancontact.

Wat kost het om de ESTA aan te vragen bij CT-visumdienst?

U kunt bij ons zeer gemakkelijk en veilig uw ESTA toestemming aanvragen.

U betaalt bij ons een bedrag van €21,50. Hier zijn onze bemiddelings- en administratie kosten per ESTA bij inbegrepen. Onze prijs staat vast, ongeacht de wisselkoers. U kunt voor €3 extra de bevestiging van de toestemming ook per post ontvangen. Voor verzending per post kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

U kunt bij ons veilig betalen met iDEAL en Bancontact/Mister Cash.

Is toegang tot Amerika met een ESTA gegarandeerd?

Bij goedkeuring van uw ESTA is uw reis volgens het Visa Waiver Program toegestaan. U wordt echter bij aankomst door de douane gecontroleerd en kunt vervolgens alsnog worden tegen gehouden naar aanleiding van een wettelijke bepaling van de Amerikaanse overheid.

Als uw ESTA wordt afgewezen is dit niet gelijk een verbod om de Verenigde Staten te betreden. U zult echter een niet-immigratie visum, ofwel een B1 visum voor zaken of een B2 visum voor toerisme, aan moeten vragen bij een Amerikaanse ambassade of consulaat als u vervolgens alsnog Amerika wilt betreden. Voor meer informatie hierover kunt u naar www.travel.state.gov gaan.

Ook als u doorreist naar één van de Caribische eilanden, Canada of Mexico en alleen overstapt in Amerika zult u een ESTA nodig hebben. Hetzelfde geldt voor uw terugreis. Als u echter over land Amerika binnen komt zult u bij de grens een I-94W formulier in moeten vullen. De dagen dat u in één van deze landen verblijft vallen binnen de 90 dagen die u maximaal kunt blijven. De Caribische eilanden hanteren zelfs een kortere verblijfsduur, waarbij je binnen 45 dagen het land moet verlaten.

Hoelang is een ESTA reistoestemming geldig?

Een ESTA is vanaf de datum van toewijzig voor 2 jaar geldig, waarin u zo vaak als u wilt Amerika kunt bezoeken. De datum kunt u in de bevestiging van uw toestemming vinden.

U kunt per bezoek maximaal 90 aaneengesloten dagen in Amerika verblijven. Hierbij zitten ook bezoeken aan Mexico en Canada in dezelfde periode. Tijdens uw bezoek dient uw paspoort de gehele reis geldig te zijn. Vervalt de geldigheid van uw paspoort binnen de 2 jaar waarin de ESTA geldig is, dan zult u voor uw eerstvolgende bezoek ook weer een nieuwe ESTA aan moeten vragen. De ESTA is namelijk aan uw paspoort gekoppeld.

Hoelang moet mijn paspoort geldig zijn bij een ESTA reistoestemming?

Uw paspoort dient gedurende uw gehele verblijf in Amerika geldig te zijn. Reken daarom één dag na terugkomst.

Vergeet niet dat de ESTA aan uw paspoort is gekoppeld. U moet Amerika dus ook met hetzelfde paspoort betreden. Als uw paspoort vervalt is ook de ESTA niet meer geldig, en zult u een nieuwe toestemming aan moeten vragen.

Hoelang mag ik in Amerika verblijven?

De ESTA is voor 2 jaar geldig, waarin u zo vaak als u wilt Amerika kunt bezoeken. Dit kunt u terugvinden op de bevestiging van de toestemming. Binnen deze 2 jaar kunt u kunt per bezoek maximaal 90 dagen aaneengesloten in Amerika verblijven. Hierbij zitten ook bezoeken aan Canada, de Caribische eilanden en Mexico in dezelfde periode. De Caribische eilanden hanteren een kortere verblijfsduur en dien je binnen 45 dagen het land te moeten verlaten.

Vergeet niet dat de ESTA aan uw paspoort is gekoppeld. U moet Amerika dus ook met hetzelfde paspoort betreden. Als uw paspoort vervalt is ook de ESTA niet meer geldig, en zult u een nieuwe toestemming aan moeten vragen.

Wanneer treedt de ESTA USA in werking?

Een ESTA is vanaf de datum van toewijzig voor 2 jaar geldig. De datum kunt u in de bevestiging van uw toestemming vinden.

Vergeet niet dat de ESTA aan uw paspoort is gekoppeld. U moet Amerika dus ook met hetzelfde paspoort betreden. Als uw paspoort vervalt is ook de ESTA niet meer geldig, en zult u een nieuwe toestemming aan moeten vragen.

Kan ik met één dezelfde ESTA meerdere malen Amerika betreden?

U kunt meerdere malen tijdens de geldigheid van de ESTA naar Amerika toe. De ESTA is vanaf het moment dat de toestemming gegeven wordt 2 jaar geldig. De datum kunt u in de bevestiging van uw toestemming vinden.

Vergeet niet dat de ESTA aan uw paspoort is gekoppeld. U moet Amerika dus ook met hetzelfde paspoort betreden. Als uw paspoort vervalt is ook de ESTA niet meer geldig, en zult u een nieuwe toestemming aan moeten vragen.

Moet ik een bewijs van de ESTA tonen?

Uw ESTA staat elektronisch geregistreerd op uw paspoortnummer, en u hoeft dus geen bewijs te tonen. Wij bevelen aan dat u de bevestiging voor eigen gebruik wel mee neemt. Het kan gebeuren dat u bij het inchecken een adres moet toenen van de locatie waar u zich de eerste nacht na aankomst in Amerika bevindt.

Kan ik met een ESTA ook vanuit een niet-deelnemend land aan het Visa Waiver Program naar Amerika vliegen?

Om een ESTA aan te vragen dient u uit een land te komen dat onder het Visa Waiver Program valt. Als dit zo is kunt u vervolgens vanuit elke locatie ter wereld naar Amerika afreizen.

Hoe lang moet de ESTA USA geldig zijn?

De ESTA hoeft alleen bij aankomst in Amerika geldig te zijn. Hierna hoeft u geen geldige ESTA meer te bezitten. Uw paspoort dient echter wel geldig te zijn tot aan uw vertrek.

Wanneer ben ik vrijgesteld van een ESTA?

Mensen met een Amerikaanse nationaliteit of met een geldige verblijfsvergunning of visum hebben geen ESTA nodig. Ook hoeft u geen ESTA te bezitten als u door Canada of Mexico over land Amerika betreedt. Hierbij hoeft u alleen een I-94W formulier in te vullen bij de grens.

Mag een minderjarige zonder begeleiding naar de Verenigde Staten reizen?

Om als minderjarige zonder begeleiding te reizen kunt u het beste de reisorganisatie waarmee u wilt gaan reizen contacteren. De restricties voor het reizen zonder begeleiding verschillen per vliegtuigmaatschappij. Daarnaast heeft de minderjarige een notarieeldocument nodig bij aankomst waarin beide ouders toestemming geven voor de reis. Als u hier meer informatie over wilt kunt u contact opnemen met een Amerikaanse ambassade of consultaat.

Wat zijn de regels voor het reizen met een minderjarige?

Als u als enkele ouder zonder de andere ouder met uw kind reist kunt u het beste een ondertekend document met toestemming voor de reis van de andere ouder meenemen, waarnaast u ook een kopie van het paspoort van de andere ouder moet kunnen laten zien.

Als u zelf geen ouderlijk gezag heeft over het kind met wie u reist heeft u een ondertekend document met toestemming voor de reis van beide ouders nodig, met een kopie van de paspoorten van beide ouders.

Als u meer informatie wilt kunt u contact opnemen met een Amerikaanse ambassade of consultaat.

Moet ik voor mijn kind een eigen ESTA aanvragen?

Kinderen moeten, ongeacht de leeftijd, een eigen ESTA aanvragen om te reizen naar Amerika.

Wat zijn de basisvereisten voor een ESTA reistoestemming?

U dient een paspoort te hebben van een deelnemend land aan het Visa Waiver Program dat de gehele reis geldig is. U heeft een retourticket of transitticket nodig van een luchtvaartmaatschappij of erkende rederij. Daarnaast moet u in goede gezondheid verkeren en geen strafrechtelijk verleden hebben.

Heb ik een ESTA USA nodig als ik een geldig visum voor de Verenigde Staten heb?

Als u al een zakelijk B1 visum of een toeristisch B2 visum heeft hoeft u geen ESTA aan te vragen om naar Amerika te kunnen reizen. Bij een ander type visum moet u echter wel een ESTA aanvragen.