Visum Turkije aanvragen

Visum Turkije aanvragen

Wanneer u uw visum Turkije bij ons aanvraagt betaalt u een bedrag van €24,50. Hier zijn onze bemiddelings- en administratiekosten per visum Turkije bij inbegrepen. Onze prijs staat vast, ongeacht de wisselkoers. Levering binnen 12 uur per e-mail. U kunt het visum voor Turkije ook per post ontvangen. U kunt veilig betalen met iDEAL of Bancontact. Als u met meerdere personen reist heeft iedere persoon een eigen visum Turkije nodig.

Visum Turkije Informatie

Gaat u voor een vakantie naar Turkije? Dan dient u een visum Turkije aan te vragen. Dat kunt u op deze website eenvoudig doen. Vul daarvoor het visumaanvraagformulier in, en na betaling met iDEAL of Bancontact/Mister Cash ontvangt u binnen 12 uur (ook in het weekend) per e-mail uw e-visum Turkije opgestuurd. Dit is daarom de snelste en makkelijkste manier om het visum voor Turkije aan te vragen. U betaalt €24,50 per persoon voor het visum. Heeft u vragen over uw visumaanvraag? Dan kunt u ons bereiken via het contactformulier.

Het e-visum vervangt het oude visum dat u ter plekke kon kopen. Sinds 1 november 2014 is de mogelijkheid om het visum Turkije bij aankomst in Turkije aan te vragen vervallen, en dient u dus het visum vooraf online aan te vragen.

U kunt met het visum voor 90 dagen in Turkije blijven, en kunt na de ingang van de geldigheid van uw visum (dus niet vanaf uw aankomstdatum) voor 180 dagen onbeperkt naar het land vliegen. De 90 dagen kunnen aaneengesloten zijn of verdeeld over de periode waarin uw visum geldig is. Als uw visum dus geldig is vanaf 22 april tot en met 18 oktober 2017 zou u bijvoorbeeld in mei voor 7 dagen naar Turkije kunnen gaan en in augustus weer 21 dagen. De datum kunt u terug vinden aan de rechterkant van uw visum. Als u er langer dan 90 aaneengesloten dagen wilt verblijven of in Turkije wilt gaan werken heeft u een ander visum nodig, die u bij de Ambassade kunt aanvragen.

Heeft u vragen over de aanvraag van uw visum Turkije? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Dan kunt u met ons contact op nemen.

Turkije blog

Winter in Turkije is ideaal voor de actieve reiziger »
Wat voor vakantie je ook zoekt: Turkije heeft het! »
De Klassieke Oudheid in Turkije »
Turkije: Een Zeer Divers Land »

Veelgestelde Vragen

Wat heb ik allemaal nodig voor het aanvragen van een e-visum?

U heeft een paspoort of identiteitskaart nodig bij het aanvragen van een e-visum, en het paspoort moet nog minimaal zes maanden vanaf uw aankomst in Turkije geldig zijn.

Wat zijn de voordelen om via CT-visumdienst een visum aan te vragen?

Bij ons kunt u veilig en vertrouwd een visum aanvragen. Doordat u iDEAL of Bancontact/Mister Cash kunt gebruiken wordt de betaling veilig verricht, en u krijgt vervolgens uw visum binnen 12 uur per e-mail binnen. Het is voordelig en gemakkelijk, en uw vakantie kunt gelijk beginnen.

Wat is mijn documentnummer?

Nederlandse documentummers van paspoorten beginnen met een B of N, die van identiteitskaarten beginnen met een I. Belgische documentnummers beginnen meestal met E en worden gevolgd door 1 andere letter en 6 cijfers. Het kan ook een cijferreeks zijn: 000-00000-00.

Is de datum op mijn visum de aankomstdatum?

Het is niet noodzakelijk dat de datum gelijk overeen komt met uw aankomstdatum. De ingangsdatum van uw visum ligt gelijk aan uw aankomstdatum of ligt voor uw aankomst. Uw visum is vanaf de ingangsdatum 180 dagen geldig, maar u kunt maximaal 90 dagen verblijven in Turkije. Dit kan aaneengesloten, maar u mag ook meerdere keren naar Turkije afreizen met één visum.

Moet iedereen in het gezin een visum aanvragen als we gezamenlijk naar Turkije gaan?

Ja, u moet voor iedereen, ook voor kinderen die geen eigen paspoort hebben maar in het paspoort van de ouders en/of verzorgers staan, apart een verzoek in dienen en een visum aanvragen.

Hoe vaak kan ik met mijn visum naar Turkije?

U kunt meerdere keren naar Turkije gaan binnen de 180 dagen dat uw visum geldig is, maar u mag maximaal 90 dagen in Turkije blijven.

Wie kan een e-visum krijgen?

Mensen met een Belgische en Nederlandse nationaliteit kunnen direct bij ons een visum aanvragen. Als u een andere nationaliteit heeft kunt u het beste contact opnemen met de Turkse ambassade.

Wanneer krijg ik het document toegestuurd?

Als uw aankomstdatum binnen 90 dagen na uw aanvraag is sturen wij uw visum binnen 12 uur nadat uw aanvraag is voltooid via een e-mail naar u toe. Als uw aankomstdatum later dan 90 dagen is zullen wij het visum 3 maanden voor uw vertrek aanvragen. Door de wetgeving van Turkije kunnen wij het visum namelijk maximaal 3 maanden voor uw aankomstdatum aanvragen.

Wat moet ik doen als mijn e-visum wordt geweigerd?

Als uw visum wordt geweigerd hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt dan bij de Turkse ambassade of een consulaat een visum aanvragen.

Wanneer kan ik het beste mijn visum Turkije het beste aanvragen?

U moet tenminste 24 uur voor vertrek een visum aanvragen, maar u kunt dit het beste een week van tevoren doen, zodat u er zeker van bent dat u uw visum op tijd binnen heeft.

Ik heb meerdere voornamen, en nu?

U moet alle voornamen die u heeft invullen. Vul de namen in met een spatie tussen de verschillende voornamen.

Heb ik een visum nodig als ik met een cruiseschip naar Turkije ga?

Op het moment dat u alleen op het schip verblijft hoeft u geen visum aan te vragen. Als de cruise een stad aandoet en u blijft in die stad heeft u ook geen visum nodig, omdat de havenstad u dan toegang geeft. Als u echter buiten een stad aanmeert of de stad uitgaat heeft u wel een visum nodig.

Wat gebeurt er als ik de aanvraag verkeerd invul?

U zult het visum opnieuw moeten aanvragen. Omdat u zelf verantwoordelijk bent om de informatie correct over te nemen kunnen wij de kosten hiervoor niet vergoeden.

Wat gebeurt er als mijn visum na betaling wordt afgewezen?

Wij storten het bedrag terug op uw rekening als uw visum wordt afgewezen.

Hoeveel kost een visum Turkije?

U betaalt €24,50 als u bij CT-visumdienst een visum aanvraagt. U kunt gelijk met iDEAL of Bancontact betalen. Wij regelen direct alles, waardoor wij voordelig zijn.

Kan ik mijn gegevens op de aanvraag wijzigen?

Helaas kunt u uw gegevens niet wijzigen, omdat de aanvraag direct door ons wordt verwerkt als uw betaling is verwerkt. Uw e-visum wordt dan gelijk gemaakt waardoor u de gegevens niet meer kunt wijzigen. Als u de aanvraag verkeerd heeft ingevuld dient u een nieuw visum aan te vragen. U bent zelf verantwoordelijk voor het juist invullen en het controleren van de gegevens voor u uw visum aanvraagt. Controleer dus alle gegevens goed en houdt uw identiteitsbewijs in de buurt, zodat er niets mis kan gaan. Eventueel kunt u iemand laten meekijken of de gegevens nogmaals controleren. Zo kunt u er zeker van zijn dat de persoonsgegevens kloppen en u uw visum kunt gebruiken in Turkije.

Mag ik voor iemand anders een visum aanvragen?

Dat mag, zolang u de in te vullen gegevens correct overneemt van het identiteitsbewijs van de persoon voor wie u het visum aanvraagt. Zo kunt u de visa voor het hele gezin aanvragen.

Kan ik het visum annuleren?

Nee, u kunt het visum niet annuleren en u krijgt uw geld daar ook niet voor terug.

Kan ik een visum aanvragen met een verblijfsvergunning?

Nee. Als u naar Turkije reist en u heeft een verblijfsvergunning of reisdocument en niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dan kunnen wij helaas geen visum online leveren. Wij raden u aan om contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Turkse consulaat.