Turkije: Een Zeer Divers Land

Turkije: Een Zeer Divers Land

Turkije is een prachtig Euraziatisch land met vele mediterraanse en oostelijke invloeden die te vinden zijn in zowel de Turkse cultuur, geschiedenis en keuken. Daarnaast heeft het land door haar ligging een heerlijk klimaat waar je tijdens de zomervakantie dan ook lekker van kunt genieten.

Turkije is een land dat voor ieder type vakantiemens wel iets te bieden heeft. De geschiedenis van het land toont connecties met onder andere het Romeinse Rijk, de oude Grieken, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk. Deze connecties uiten zich nog steeds op verschillende manieren, maar Turkije heeft vele historische locaties die je zou kunnen opzoeken. Zo is Efeze aan de westkust zeer goed bewaard gebleven, en kan je hier vele monumenten uit de Griekse- en Romeinse oudheid vinden.

Ook voor de natuurliefhebbers is Turkije een fantastisch land. Het noordoosten van het land is bergachtig en dicht bebost, terwijl het zuidoosten juist meer woestijnachtig is. Cappadocië staat bijvoorbeeld bekend voor de bizarre rotspilaren die hier te vinden zijn, en het Göreme Nationaal Park in Cappadocië is zeker de moeite waard voor de natuurliefhebbers om te bezoeken. Het Taurusgebergte in het zuiden staat dan weer bekend om alle bloemen die daar groeien, terwijl je in het oosten van Turkije kan genieten van de Kaçkar bergen met haar steile rotswanden en prachtige alpenweiden.

Voor de citytrippers is er ook zat te zien. Natuurlijk zijn Istanboel en Ankara echte aanraders, maar er zijn ook zat minder bekende steden die je zou kunnen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Marmaris, een havenstad met prachtige fonteinen en een oud kasteel met een mooi uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Bodrum ligt iets boven Marmaris en ook aan de kust, en ook hier kan je een mooi kasteel bezoeken. Daarnaast liggen hier ook restanten van de klassieke stad, zoals het theater en het mausoleum. In het binnenland van Turkije kan je Ürgüp vinden, waar je de oude huizen die in de rotsen gehakt zijn kan bezichtigen.

Wil je liever lekker ontspannen aan de zee, dan zijn de stranden aan de Turkse Rivière natuurlijk the place to be, waar je van de heerlijke zon kan genieten aan prachtig helderblauw water, en met of zonder snorkel het water in kan gaan. Als je even iets anders wilt doen dan op het strand liggen maar toch wilt blijven ontspannen zou je de baden van Pamukkale kunnen bezoeken. Hier kan je van zeer warm, mineraalhoudend water genieten, maar ook van het prachtige uitzicht van de kalkterrassen.

Als je van plan bent om van de prachtige wonderen van Turkije te genieten, of het nou voor de geschiedenis, de natuur, of om lekker te ontspannen is, of gewoon om de heerlijke keuken te proberen, moet je niet vergeten dat je een visum Turkije moet hebben om het land binnen te komen. Deze dien je van tevoren online aan te vragen, en dat kan je heel gemakkelijk, veilig en natuurlijk voordelig bij CT-visumdienst doen. Zo kun je zonder zorgen op reis en alles uit een vakantie in dit prachtige land halen.