Top 10 dingen die je niet mag missen in Canada

Top 10 dingen die je niet mag missen in Canada

Canada is een gigantisch land waar je maandenlang doorheen kan reizen en nog niet alles gezien zal hebben. Door alles wat het land te bieden heeft is het soms lastig kiezen wat je wel en niet wilt zien. Daarom hebben wij de tien dingen die je echt niet mag missen in Canada op een rijtje gezet.

1. Banff National Park
Het Banff National Park is het oudste nationale park van Canada en daarbij ook één van de bekendste parken van het land. Het gebied valt nog onder de Rocky Mountains en je vindt hier dan ook talloze bergen, gletsjers, rivieren en dennenbomen. De meest bezochte plek van het park is het turquoise gekleurde Lake Louise en het is dan ook zeker een onmisbare bezienswaardigheid, maar vergeet ook niet het plaatsje Banff te bezoeken.

2. Wintersporten op Lake Louise
Lake Louise is een deel van het jaar geheel bevroren, waardoor de bijzondere turquoise kleur niet meer te zien is. Toch is het dan nog steeds een bezoek waard, omdat je dan perfect kan wintersporten op en rondom het meer. De besneeuwde bergen bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om te skiën, terwijl je op het meer zelf goed kan schaatsen.

3. Avondsafari in Banff National Park
Grote kans dat je tijdens een bezoek aan het Banff National Park verschillende diersoorten tegen komt, maar sommige dieren krijg je alleen te zien als je weet waar en wanneer je ze moet spotten. Daarom kan je met een avondsafari mee, waar je bij schemerlicht met een gids de natuur in gaat op zoek naar dieren als elanden, beren, en wapitiherten.

4. Icefields Parkway
Langs de Rocky Mountains loopt een weg van 230 kilometer lang van het Jasper National Park tot Lake Louise in het Banff National Park. Deze weg, de Icefields Parkway, wordt door velen als de mooiste bergweg in de wereld gezien en dat is niet gek door de prachtige gletsjers, canyons en rivieren die je onderweg tegenkomt.

5. Gletsjer Explorer
De Icefields Parkway komt onder andere ook langs het Columbia Icefield, een gebied waarin de gletsjers zich kilometers uitstrekken. Met een Gletsjer Explorer excursie kan je de ijsvlakte op en over de gletsjers wandelen, waarbij je dus de kans hebt om de gletsjers echt van heel dichtbij te aanschouwen.

6. De Niagara Watervallen
De Niagara Watervallen liggen op de grens met Amerika en zijn door de breedte van zo’n 1,6 kilometer en al het water dat er constant naar beneden stort een bijzonder natuurfenomeen. Er zijn in totaal drie watervallen, waarvan je er één, de Horseshoe Falls, aan de Canadese kant kan vinden. Wanneer je de watervallen helemaal van dichtbij wilt bekijken kan je de Maid of the Mist nemen, die je zo dicht mogelijk langs de watervallen brengt.

7. Spot walvissen
Wanneer je walvissen wilt spotten zit je in Canada goed, want hier kan je op verschillende plekken terecht om ze ofwel vanaf het strand te spotten of om met een speciale boottocht mee te gaan. Zo kun je in juni, juli en augustus bultruggen spotten vanaf het Newfoundland eiland, waarbij je ook nog de kans hebt om andere walvissen en dolfijnen te zien zwemmen. Vanaf Vancouver eiland heb je tussen mei en oktober ook nog eens de mogelijkheid om orka’s te spotten, maar ook dolfijnen, vinvissen en zeeleeuwen.

8. Aanschouw het Noorderlicht
Eén van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld is toch wel het Noorderlicht. Deze natuurlijke lichtshow kan je ook in het noorden van Canada, in de Yukon aanschouwen. Hier zit je niet alleen noordelijk genoeg om het verschijnsel zelf te kunnen zien, maar doordat het gebied zo noordelijk licht heeft het ook te maken met hele donkere wintermaanden, waardoor je veel kans hebt om het Noorderlicht te kunnen zien.

9. Vancouver
Als er één stad is die je niet mag missen in Canada is dat Vancouver. Deze stad wordt als één van de mooiste ter wereld gezien en is zeer populair onder toeristen. Je vindt hier onder andere één van de belangrijkste wereldhavens, de grootste Chinese wijk op het Noord-Amerikaanse continent, hippe bars en maar liefst 180 stadsparken waar je even de drukte van de stad kan ontsnappen.

10. National Gallery of Canada
Eén van de grote musea van Canada is de National Gallery of Canada. Het museum bestaat al sinds 1880 en vindt je tegenwoordig in Ottawa. Hier vindt je onder andere een grote collectie Canadese kunst, maar er zijn ook werken te vinden van Europese en Amerikaanse kunstenaars als Pablo Picasso, Vincent van Gogh en Andy Warhol.

Een reis naar Canada zal zeker een bijzondere reis voor je worden als je de bovenste tien bestemmingen en excursies meeneemt in je reis. Om Canada echter binnen te kunnen komen heb je een ETA Canada nodig. Het ETA is een speciale reistoestemming waarmee je zonder een visum naar Canada kan reizen. Deze toestemming kan je heel eenvoudig online aanvragen via een snel ETA Canada aanvraagproces. Hierbij hoef je alleen het formulier in te vullen en de kosten voor het ETA over te maken, waarna je aanvraag al in korte tijd door de immigratiedienst wordt verwerkt en je je ETA per email ontvangt. Het is dus sneller en makkelijker aan te vragen dan een visum en daarnaast ook nog goedkoper. Nadat je het ETA hebt ontvangen kan je zonder zorgen naar Canada reizen en daar van alle pracht van het land genieten.