Visum Sri Lanka aanvragen

Visum Sri Lanka aanvragen

Wanneer u uw visum Sri Lanka bij ons aanvraagt betaalt u een bedrag van €49,50. Hier zijn onze bemiddelings- en administratiekosten per visum Sri Lanka bij inbegrepen. Onze prijs staat vast, ongeacht de wisselkoers. Levering binnen 48 uur per e-mail. U kunt het visum voor Sri Lanka ook per post ontvangen. U kunt veilig betalen met iDEAL of Bancontact. Als u met meerdere personen reist heeft iedere persoon een eigen visum Sri Lanka nodig.

Visum Sri Lanka Informatie

Als u binnenkort voor een toeristische reis naar Sri Lanka gaat dient u een visum aan te vragen. Het visum is voor 180 dagen geldig vanaf de uitgiftedatum, in welke periode u voor maximaal 30 dagen in Sri Lanka mag verblijven vanaf het moment dat u het land betreed. Met het visum kunt u  vervolgens binnen die 30 dagen nog één keer het land betreden. Het visum is namelijk een double-entry visum. Als u na die 30 dagen nog een keer het land wilt betreden, langer wilt verblijven, van plan bent er te gaan werken of voor een zakenreis naar Sri Lanka te gaan dient u een visum bij de ambassade aan te vragen.

U kunt het visum voor Sri Lanka op deze site aanvragen. Dit kost u maar een paar minuten. Er zijn een aantal vereisten voor het aanvragen van een visum Sri Lanka:
– Uw paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn bij aankomst in Sri Lanka
– U dient zich buiten Sri Lanka te bevinden wanneer u het visum aanvraagt
– 
U moet een retourticket of een doorvlucht hebben
– 
U heeft genoeg geld om het verblijf in het land te kunnen bekostigen
– En u dient het visum Sri Lanka uitgeprint mee te nemen

De kosten voor het visum bedragen in totaal €49,50 per persoon, inclusief de consulaire kosten. U kunt uw visum Sri Lanka op deze site snel, eenvoudig en veilig aanvragen en betalen met iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Nadat uw betaling is ontvangen wordt uw aanvraag nogmaals handmatig gecontroleerd voordat deze bij de overheid van Sri Lanka wordt ingediend. U krijgt vervolgens binnen 48 uur uw visum per email opgestuurd.

Als u uw aanvraag op CT-visumdienst indient kunt u dat gewoon in het Nederlands doen en u heeft geen creditcard nodig. Daarnaast kunt u ons via het contactformulier gemakkelijk bereiken als u vragen heeft over uw visumaanvraag.

Sri Lanka blog

Top 9 activiteiten in Sri Lanka »
Mooie Natuurparken in Sri Lanka »
Prachtig Sri Lanka »

Veelgestelde Vragen

Hoeveel kost het visum voor Sri Lanka?


Voor het visum dat u nodig heeft voor Sri Lanka betaalt u per persoon €49,50. Dit is inclusief de consulaire kosten.

Wat is de geldigheid van het visum?


Vanaf de afgifte van het visum is het voor 180 dagen geldig. Binnen deze periode mag u maximaal 30 achtereenvolgende dagen in Sri Lanka blijven.

Is het mogelijk om het visum voor Sri Lanka te verlengen?


Ja, dat is mogelijk. U kunt bij een immigratiekantoor in Sri Lanka uw visum tot 6 maanden verlengen.

Is het visum voor één enkel bezoek of meerdere bezoeken aan Sri Lanka geldig? 


U kunt Sri Lanka 2 keer betreden met het visum. U dient binnen 30 dagen na de eerste aankomst het land te verlaten en voor de tweede keer te betreden.

Voor wat voor reizen is het visum voor Sri Lanka geldig?


Het visum is alleen voor toeristische reizen geldig.

Wanneer heb ik een transitvisum of doorreisvisum nodig?


Als u naar een andere locatie doorreist en een overstap heeft op Sri Lanka volstaat een transitvisum. U mag dan maximaal 2 dagen in het land blijven voor u verder moet reizen.

Kan ik het visum krijgen als ik in Sri Lanka aankom?

Nee. U dient het visum voor u naar Sri Lanka vertrekt aan te vragen en mee te nemen.

Wanneer moet ik het visum aanvragen?

Ondanks dat we vaak uw visum al snel kunnen leveren, kan het tot 48 uur duren voordat uw aanvraag is verwerkt door de overheid van Sri Lanka. Vraag uw visum dus tijdig voor vertrek aan. U kunt het visum 90 dagen voor vertrek aanvragen. Wel zou u de aanvraag eerder kunnen indien, en dan regelen wij de aanvraag wanneer dit mogelijk wordt. Houdt er rekening mee dat het visum geldig is vanaf de afgiftedatum.

Wat heb ik nodig bij het aanvragen van een visum voor Sri Lanka?

U heeft een paspoort nodig bij uw aanvraag voor een visum. Het paspoort dient bij uw aankomst in Sri Lanka nog minstens 6 maanden geldig te zijn. Daarnaast heeft u bewijs van een retourvlucht of doorvlucht nodig. Ook dient u voldoende geld voor de reis te hebben en dit moet u aan kunnen tonen.

Ik ga op reis met mijn kinderen. Hebben zij een eigen visum nodig?

Ja. Iedereen die naar Sri Lanka reist heeft een eigen visum nodig, ook minderjarige kinderen.

Moet ik al mijn voornamen in vullen op de aanvraag?

U vult uw voornamen in zoals u ze op het paspoort vindt. Als u meerdere voornamen op uw paspoort heeft staan neemt u ze allemaal over.

Moet ik mijn achternaam invullen zoals ik deze heb verkregen bij mijn geboorte of door mijn huwelijk?


U vult uw naam precies zo in zoals het in uw paspoort staat.