Ruige Natuur en Hippe Steden in Canada

Ruige Natuur en Hippe Steden in Canada

Canada is één van de grootste landen van de wereld en heeft daardoor zeer veel mooie natuurgebieden, maar ook prachtige steden. Canada verdient dan ook zeker meer dan één bezoekje, want na één vakantie zal je nog niet eens de helft van alle pracht van het land hebben gezien!

Canada bestaat grotendeels uit ongerepte en onaangeraakte natuur, waardoor je dus zo in de echte wildernis belandt bent. In de Rocky Mountains vindt je alleen al maar liefst vier grote natuurparken die je kan bezoeken en drie provinciale parken. Het Banff National Park is het oudste natuurpark van Canada, en hier vindt je het berglandschap met besneeuwde toppen, glasheldere bergmeren en prachtige bloemenweides. Hier vindt je dan ook het wereldberoemde Lake Louise, maar ook de Upper Hot Springs Pool, een zeer warm thermaalbad die op een hoogte van wel 1585 meter ligt! In het park kan natuurlijk gewandeld worden, maar ook voor de avonturiers en wintersporters is er zat te doen. Kijk ook vooral niet gek op als je in de verte een beer, wolf, of eland tegenkomt.

Een ander prachtig natuurgebied is Yukon, wat vroeger bekend stond als het goudzoekerscentrum. Het is dan ook een mooi historisch gebied, maar eigenlijk is de natuur alleen al de trip naar Yukon waard. Het is een zeer ruig gebied met vele bergketens en gletsjers, en tussen de toendra’s en valleien in vindt je vele wild stromende rivieren. Daarnaast staat het gebied van het Ivvavik National Park in het noorden van Yukon bekend om de vele kariboes die jaarlijks voor één van de grootste migraties van de wereld zorgen. Door de grote groepen kariboes zijn hier ook altijd veel roofdieren zoals wolven en beren te vinden, waardoor je hier goed zit als je voor het wildlife naar Canada gaat. Een extra mooi meepakkertje van Yukon is dat het ook nog eens één van de beste plekken ter wereld is om het noorderlicht te zien.

Natuurlijk zijn ook de Canadese steden een bezoek waard. Quebec ligt in het Franse gedeelte van Canada en in de prachtige historische binnenstad is dan ook veel van de Franse cultuur te zien. Ook Montréal is een mooie historische stad die niet voor niets de bijnaam ‘Parijs van Noord-Amerika’ heeft. Toronto is één van de meest multiculturele steden van de wereld aangezien er maar liefst 140 talen in de stad gesproken worden. Aan de andere kant van het land vindt je nog een zeer multiculturele stad: Vancouver. Deze stad wordt ook nog eens gezien als de hipste stad van het land, en daarnaast is het ook dé plek om walvissen en orka’s te spotten.
Kortom, er is meer te zien en te doen in Canada dan je lief is, en eigenlijk is het land dan ook meer dan één reis waard. Als je naar Canada gaat moet je echter niet vergeten van tevoren een ETA Canada aan te vragen. Dit kan je hier zeer gemakkelijk, veilig, en ook nog eens voordelig doen. Zo begin jij jouw reis naar Canada vast en zeker goed.