Reistips Myanmar

Reistips Myanmar

Myanmar heeft nog niet heel lang haar grenzen open staan voor nieuwsgierige buitenlanders die het land willen ontdekken, waardoor het land ook nog niet helemaal is ingesteld op toeristen. Ondanks dat de lokale bevolking erg gastvrij is en je met open armen zal ontvangen, en het land ook probeert om het reizen voor toeristen steeds makkelijker te maken zullen sommigen dingen toch lastig zijn. Daarom vereist een reis naar Myanmar ook de nodige voorbereiding.

Een dingetje waar je goed rekening mee moet houden is het geld. Ondanks dat je steeds meer ook gewoon kunt pinnen met een Nederlandse pinpas is dit niet altijd het geval. Zeker in de kleinere steden en op het platteland is er een kans dat je helemaal geen pinautomaat tegenkomt, of dat die ene automaat die er wel is leeg staat. Ook is het mogelijk dat jouw pinpas niet werkt, maar dat een creditcard het wel doet, en het is dan ook zeer aan te raden om er eentje mee te nemen. Zorg ook dat je contant geld bij hebt, in zowel dollars als Kyat, én dat de briefjes nog zo goed als nieuw is. Ondanks dat ook dit steeds beter gaat worden briefjes met kreukels, scheuren of opschriften nog wel eens niet aangenomen, of ze worden als veel minder waard gezien. De Kyat is de lokale valuta en daar kan je overal wel mee betalen, maar ook dollars worden grotendeels en zeker op de meer toeristische plekken aangenomen.

Bij het regelen van een overnachting merk je al snel dat het (nog) niet zo makkelijk gaat als in de buurlanden. Door het stijgend aantal toeristen kunnen hostels en hotels snel vol zitten, en in vergelijking met andere Aziatische landen kan een overnachting prijzig worden. Dit komt onder andere doordat er niet echt grote slaapzalen zijn en je al snel een kamer moet huren. Als je met z’n tweeën of zelfs met meer bent is dat natuurlijk niet echt een probleem, maar reis je in je eentje dan kunnen de prijzen wat oplopen. Voor de rest is Myanmar wel spotgoedkoop. Voor drie euro kan je al een goeie maaltijd hebben en voor een drankje betaal je vaak nog geen euro.

Qua inentingen hoef je je alleen verplicht tegen Gele Koorts te laten inenten, al hoeft dit officieel eigenlijk alleen maar als je naar Myanmar reist vanuit een land waar deze ziekte voorkomt. Verder wordt het ook aangeraden om inentingen tegen DTP, hepatitis A en B en buiktyfus te krijgen, en wanneer je voor een periode langer dan drie maanden in Azië verblijft zou je ook een inenting tegen rabiës aan de lijst kunnen toevoegen. Ook komt er in bepaalde gebieden in Myanmar malaria voor, dus daar zou je pillen voor mee kunnen nemen.

Wat je ook zeker niet moet vergeten voor je naar Myanmar reist is het aanvragen van een visum. Dit kan je heel gemakkelijk online regelen op CT-visumdienst. Het visum kost €69,50 en na betaling ontvang je het al binnen 48 uur. Hier online je visum Myanmar aanvragen is daardoor zeer simpel en snel, zodat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken.