Prachtig Sri Lanka

Prachtig Sri Lanka

Sri Lanka mag dan wel niet zo’n groot land zijn, qua pracht en praal is er meer dan genoeg te zien. Aangezien het een eiland is zijn er meer dan genoeg prachtige stranden die je kan opzoeken, maar daarnaast heeft het een zeer groen binnenland met ongerepte natuur en theeplantages, bijzondere steden, en een rijke cultuur en geschiedenis. Oftewel een fantastisch land voor een vakantierondreis!

Colombo mag dan wel de grootste stad en de commerciële hoofdstad van Sri Lanka zijn en de nabijgelegen stad Kotte de officiële hoofdstad, de stad Kandy is waarschijnlijk de mooiste stad van het land. Kandy is dan ook één van de grootste trekpleisters van het eiland. De stad wordt gezien als het cultuur centrum van Sri Lanka, en is daarbij ook het boeddhistisch centrum van het land. Je vindt hier dan ook de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha zelf bewaard wordt. Daarnaast zijn er in de stad nog vele andere bezienswaardigheden te vinden, zoals het koninklijke paleis en een gigantische botanische tuin.

Vanuit Kandy zou je met de trein naar Ella kunnen gaan. Deze treinrit is erg bekend en wordt vaak gezien als de mooiste treinrit ter wereld. De trein reist tussen theeplantages en dorpjes door, zodat je van het authentieke Sri Lanka kunt genieten. Ella zelf ligt in een zeer mooi groen gebied waar je goed kunt wandelen en bijvoorbeeld de Ella Rock of Little Adam’s Peak kunt beklimmen. Andere steden die je zou kunnen bezoeken zijn Galle, een Hollandse vestigingsstad uit de koloniale tijd waar je nog steeds veel Nederlandse invloeden ziet, en Nuwara Eliya, een stad die in de koloniale tijd tot de Britten behoorden. Dit is nog steeds te zien in de typische rode telefooncellen die je er veel ziet.

Voor meer cultuur ga je naar Anuradhapura. Deze stad is een pelgrimsoord voor boeddhisten, maar tegelijkertijd ook een groot openluchtmuseum waar je vele oude ruïnes, kloosters, tempels en paleizen kunt bezichtigen. Wil je echter liever genieten van het prachtige zeewater en de zilte lucht kan je Unawatuna beach opzoeken. Dit strand wordt niet alleen als de mooiste van het eiland gezien, maar ook van de wereld.

Als je liever de natuur in gaat zou je het Yala National Park kunnen bezoeken. Dit is één van de grootste natuurparken van Sri Lanka. Doordat het een reservaat is, is het Yala National Park één van beste plekken ter wereld om luipaarden te kunnen spotten. Verder kun je er onder andere olifanten en apen, en vele tropische vogels spotten. Voor olifanten zou je echter ook naar het Minneriya National Park kunnen gaan. Dit park staat bekend om de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld, waardoor je er gemakkelijk een paar tegen zou kunnen komen.

Naast het bovengenoemde heeft Sri Lanka nog veel meer te bieden. Als jij de pracht en praal van het land gaat opzoeken, vergeet dan niet vooraf een visum aan te vragen. U kunt hier online uw visum regelen. Dit is zeer simpel, maar daarnaast ook veilig en voordelig. Zo hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken en kunt u de rest van uw reis plannen.