Prachtig Cambodja

Prachtig Cambodja

Cambodja is één van de Aziatische landen die recent een behoorlijke groei in het toerisme hebben gezien, en gek is dat niet. Enkele decennia geleden heerste hier nog een zeer heftig regime, maar tegenwoordig is het een stuk rustiger in het land. Reizigers genieten dan ook graag van alle prachtige en bijzondere bezienswaardigheden, van mooie oude tempels en prachtige natuur tot indrukwekkende monumenten. Cambodja mag je dan ook zeker niet missen.

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en heeft dan ook zeer veel te bieden. Neem een bezoekje aan het Nationaal Museum, wat alleen van buiten al bijzonder is, en bezoek het Royal Palace. Het paleis is maar voor een klein deel open voor het publiek, maar in de opengestelde hallen kijk je je ogen uit. Ook de Silver Pagoda en de overdekte markt Psar Thmei zijn de moeite waard, maar wat je zeker niet kan missen in Phnom Penh zijn de bijzondere bezienswaardigheden die het regime van de Rode Khmer herdenken. In de vier jaar dat de Rode Khmer aan de macht was is ongeveer een vierde van de bevolking uitgemoord. Bij Choeung Ek, wat bekender staat als de Killing Fields, zijn bijna 9000 lichamen gevonden verspreid over de 86 massagraven.
Tegenwoordig is het een groot monument wat de gruwelijkheden uit de vorige eeuw herdenkt. Wat misschien wel nog indrukwekkender is Tuol Sleng. Wat nu een museum is over het regime van de Rode Khmer was toentertijd een gevangenis waar veel mensen gemarteld en vermoord zijn. Erg heftig, maar een groot onderdeel van de lokale cultuur.

Siem Reap is waarschijnlijk na Phnom Penh de bekendste stad. Het stadje zelf heeft eigenlijk niet zo veel bezienswaardigheden, alhoewel je er een gezellig avondje uit kan hebben of lekker over de markten kunt struinen. Toeristen komen echter hier om vervolgens een uitstap naar Angkor te kunnen maken. Deze oude stad is één gigantisch tempelcomplex waar je dagenlang kan rondlopen en je nog steeds niet alles gezien zult hebben. De bekendste tempel van Angkor is natuurlijk Angkor Wat, de stadstempel van Angkor en hét grootste religieuze monument ter wereld. Een andere tempel die je er sowieso moet bezoeken is Ta Prohm. Hier groeien bomen over en zelfs door de tempel heen.

Voor de stranden ga je naar Sihanoukville, waar je heerlijk aan het water kan liggen en ’s avonds heel goed uit kan gaan. Vanaf Sihanoukville kan je ook nog eens prima naar Koh Rong, ofwel Monkey Island gaan. Ook hier kan je lekker op het strand liggen en lekker van de rust genieten, want hier is het echt back-to-basics. Wil je een nog kleiner en rustiger eiland? Dan is Koh Russei ofwel Bamboo Island bezoeken. Dat eilandje is zo klein dat je binnen tien minuten lopen al aan de andere kant bent.

Vergeet voor je reis naar Cambodja niet eerst online een visum aan te vragen! Je kan dit heel eenvoudig regelen op [deze website]. Het aanvragen van het visum kost €54,50, en vervolgens ontvang je het visum binnen 48 uur, zodat jij op een makkelijke manier ook nog eens snel je visum voor Cambodja hebt geregeld.