Visum Myanmar aanvragen

Visum Myanmar aanvragen

Wanneer u uw visum Myanmar bij ons aanvraagt betaalt u een bedrag van €69,50. Hier zijn onze bemiddelings- en administratiekosten per visum Myanmar bij inbegrepen. Onze prijs staat vast, ongeacht de wisselkoers. Levering binnen 48 uur per e-mail. U kunt het visum voor Myanmar ook per post ontvangen. U kunt veilig betalen met iDEAL of Bancontact. Als u met meerdere personen reist heeft iedere persoon een aparte en uniek visum Myanmar nodig.

Visum Myanmar Informatie

Als u naar Myanmar reist voor een toeristische reis dient u een visum aan te vragen. Op deze website kunt u dat heel eenvoudig doen. Vul daarvoor het aanvraagformulier in, en na betaling met iDEAL of Bancontact/MisterCash ontvangt u binnen uiterlijk 48 uur uw visum. Dit is daarom de snelste en makkelijkste manier om het visum aan te vragen. U betaalt €69,50 per persoon voor een toeristisch visum. De prijs is inclusief de consulaire kosten.

Voor het reizen met minderjarige kinderen naar Myanmar zijn er extra regels waar u rekening mee moet houden. Zo moet elk kind zijn of haar eigen reisdocument in bezit hebben en dus niet in het paspoort van de ouders bijgeschreven staan. Heeft u vragen over uw visumaanvraag? Dan kunt ons bereiken via de chat of e-mail.

Met het visum kunt u eenmalig naar Myanmar reizen. Vanaf de uitgiftedatum is het visum 90 dagen geldig, binnen welke periode u maximaal 28 dagen in Myanmar mag verblijven. Als u er langer dan deze periode wilt verblijven of in Myanmar wilt gaan werken heeft u een ander visum nodig, die u bij de Ambassade kunt aanvragen.

Om een visum voor Myanmar online te kunnen aanvragen dient u de volgende vereisten te volgen:
– U dient uw visum uitgeprint mee te nemen.
– Zo moet uw paspoort bij aankomst in Myanmar nog minstens zes maanden geldig zijn
– Bij de aanvraag dient u een kleurenscan van een recente officiële pasfoto te uploaden
– Met het visum kunt u alleen binnekomen op de volgende vliegvelden: Mandalay International Airport, Nay Pya Taw International Airport, of Yangon International Airport; of de volgende grensovergangen: Kawthaung Land Border Checkpoint, Myawaddy Land Border Checkpoint, of Tachileik Land Border Checkpoint

U kunt het visum ook verkrijgen via de website van de overheid van Myanmar. Hier dient u echter wel te betalen met creditcard en zult u de aanvraag in het Engels moeten invullen.

Myanmar blog

Reistips Myanmar »
Betoverend Myanmar »

Veelgestelde Vragen

Hoeveel moet ik betalen voor een visum voor Myanmar?

Voor een toeristisch visum betaalt u €69,50 per persoon. Dit is de totaalprijs, waarbij de consulaire kosten zijn inbegrepen.

Wat is de geldigheid van het visum?

Het toeristische visum voor toeristische reizen is vanaf de afgifte 90 dagen geldig. Binnen deze periode mag u eenmalig naar Myanmar reizen en daar met het toeristische visum maximaal 28 dagen en met het zakelijk visum maximaal 70 dagen verblijven.

Kan ik bij aankomst in Myanmar een visum krijgen?

Nee, u dient het visum vooraf aan te vragen.

Wat heb ik nodig bij de aanvraag van het visum voor Myanmar?

U dient uw visum tijdig voor vertrek (maximaal drie dagen voor vertrek) aan te vragen. Het verwerken van de aanvraag door de overheid van Myanmar kan tot 48 uur duren. De aanvraag kan vanaf 62 dagen voor vertrek worden ingediend bij de overheid. Wel kunt u uw aanvraag bij ons eerder indienen. Wij zullen uw gegevens dan bewaren en uw aanvragen indienen wanneer dit mogelijk wordt.

Waar mag ik in Myanmar aankomen/Myanmar verlaten?

U kunt alleen bij de luchthavens en grensovergangen aankomen en vertrekken die bij ons vermeld staan. De luchthavens waar u binnen mag komen en weer mag vertrekken zijn Mandalay International Airport, Nay Pya Taw International Airport, en Yangon International Airport. Daarnaast kunt u bij de volgende grensovergangen ook het land betreden en weer verlaten: Kawthaung Land Border Checkpoint, Myawaddy Land Border Checkpoint, en Tachileik Land Border Checkpoint. U kunt bij aankomst in Myanmar via andere punten geen gebruik maken van het e-visum. Voor het verlaten van Myanmar kunt u ook naar Htikee Land Border Checkpoint, maar hier mag u het land niet betreden.

Ik reis met mijn kinderen. Hebben zij ook een visum nodig?

Ja, elk minderjarig kind heeft een eigen visum nodig om Myanmar binnen te kunnen komen.

Is het mogelijk om het visum te verlengen?

Nee, dat is niet mogelijk.

Wat voor types accommodatie kan ik invullen op het aanvraagformulier?

Om het visum te kunnen gebruiken kunt u alleen in de volgende types accommodatie verblijven: guest house, hotel, inn, motel, resort. Wanneer u in een ander accommodatie type verblijft zal uw visumaanvraag hoogstwaarschijnlijk worden afgekeurd.

Is het mogelijk om een zwart/wit pasfoto te uploaden?

Nee, u moet een kleurenscan uploaden van een recente officiële pasfoto.

Hoe vul ik mijn naam in als ik meerdere voornamen heb?

U neemt uw voornamen over zoals deze vermeld staan in uw paspoort. Als hier meerdere namen vermeld staan dient u ze ook allemaal over te nemen.

Moet ik de achternaam verkregen bij geboorte of verkregen door huwelijk invullen?

U neemt uw achternaam over zoals deze vermeld staat in uw paspoort. U vult dan alleen de achternaam verkregen bij geboorte in.

Moet mijn paspoort nog voor een bepaalde periode geldig zijn?

Ja, wanneer u aankomt in Myanmar dient uw paspoort nog minstens zes maanden geldig te zijn.

Wat dien ik in te vullen bij functietitel?

Hier dient u de functietitel van uw baan (huidig of voormalig) in te vullen. U vult ‘Geen werk’ in als u bij uw aanvraag geen werk heeft.