Mooie Natuurparken in Sri Lanka

Mooie Natuurparken in Sri Lanka

Ondanks dat Sri Lanka maar anderhalf keer zo groot is als Nederland heeft het maar liefst 21 nationale parken. Er wordt dan ook wel eens gezegd dat eigenlijk heel Sri Lanka één groot nationaal park is, verdeeld in kleinere parken. Een reis naar Sri Lanka kan daarom eigenlijk niet zonder een bezoek aan tenminste één nationaal park

Het Yala National Park is het grootste en waarschijnlijk ook wel het meest bekende nationale park van Sri Lanka. Het is dan ook altijd druk bezocht en zeker omdat het alleen te bezoeken is met een georganiseerde jeepsafari die maar tweemaal per dag door het park rijdt zou je er slim aan doen om het op tijd te boeken. Tijdens de safari bezoek je ook maar een klein deel van het park, omdat de rest niet voor het publiek open staat. In het park leven onder andere olifanten, waterbuffels, herten en beren, maar hier is ook de grootste populatie luipaarden van de wereld te vinden, waardoor je hier de beste kans hebt om er één in het wild te spotten.

Naast het Yala National Park ligt Bundala National Park, wat juist één van de kleinste nationale parken van het land is. Dit park is behoorlijk waterrijk en is een belangrijk overwinteringsgebied voor trekvogels, dus vogelliefhebbers zouden zeker ook hier met een jeepsafari mee moeten gaan. Naast de vele soorten vogels die hier te vinden zijn kan je hier ook krokodillen en leguanen spotten.

Het Minneriya National Park is net als het Yala National Park één van de bekendste parken, maar waar Yala bekend staat om haar luipaarden vindt je in Minneriya vooral olifanten. Hier vindt namelijk de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld plaats, waarbij er wel groepen van meer dan 100 olifanten gespot kunnen worden. Het park wordt daarom ook wel ‘The Gathering’ genoemd. De samenkomst gebeurt vooral tijdens het droge seizoen van mei tot september, wanneer alle dieren zich bij het grote waterreservoir in het park verzamelen.

Een heel ander nationaal park is het Sinharaja Forest Reserve. Dit park is het grootste stuk regenwoud van Sri Lanka waar je niet veel zoogdieren maar juist veel vogels, vlinders en reptielen tegen kunt komen. Daarnaast bezoek je dit park niet met een jeepsafari zoals bij de meeste andere parken, maar doe je dit samen met een gids te voet, waarbij je via één van de drie wandelpaden het regenwoud ontdekt.

Het Horton Plains National Park is weer een heel ander park. Hier ga je namelijk niet heen voor de dieren – die zijn er namelijk amper – maar voor de uitzicht op het natuur. Dit park ligt namelijk op ongeveer 2500 meter hoogte, waardoor je een prachtig mysterieus uitzicht hebt over het zeer groene Sri Lanka, zeker vanaf het befaamde World’s End.

Vergeet niet dat het nodig is om een visum aan te vragen alvorens naar Sri Lanka af te reizen. Het aanvragen van een visum Sri Lanka kan heel gemakkelijk online op CT-visumdienst.nl. Je betaalt hiervoor €49,50 en ontvangt na betaling binnen 48 uur al je visum, zodat je zonder zorgen de prachtige natuur van Sri Lanka kunt ontdekken.