Mooie Natuurparken in Kenia

Mooie Natuurparken in Kenia

Een reis naar Kenia kan niet zonder een safari door de natuur op zoek naar de verscheidene diersoorten die in Kenia gevonden kunnen worden. Er zijn ongeveer 50 natuurparken in Kenia, die onderverdeelt zijn in nationale parken, nationale reserves, en marine parken en reserves. De bekendste parken van Kenia zijn waarschijnlijk het Masai Mara National Park en de Tsavo Nationale Parken, maar Kenia kent nog veel meer bijzondere plekken.

Wanneer je olifanten wilt zien moet je naar het Amboseli Nationaal Park gaan. Ondanks dat het een redelijk klein park is is het toch één van de meestbezochte parken, omdat hier wel zo’n 1200 olifanten in grote kuddes leven. Het is daarom bijna onmogelijk om tijdens een safari niet een olifant tegen te komen, en je kan hier dan ook zeker wat mooie plaatjes schieten van olifanten met de Kilimanjaro op de achtergrond.

Voor flamingo’s ga je naar Lake Nakuru National Park. Het Nakurumeer zit namelijk vol met ongeveer 2 miljoen kleine en gewone flamingo’s, waardoor het eigenlijk een zee van roze is. Naast flamingo’s trekt het meer nog vele andere vogelsoorten aan, dus je kan er bijvoorbeeld ook pelikanen en bonte ijsvogels vinden. Naast vogels is het park ook een reservaat voor zwarte én witte neushoorns.

Het Kisite-Mpunguti Marine National Park is een marinepark waar je al snorkelend de onderwaterwereld kan bekijken. Binnen de elf vierkante kilometer van het park liggen vier kleine eilandjes waar vogels zich graag nestelen, en om de eilandjes liggen koraalriffen waar je veel verschillende vissoorten kunt vinden. Daarnaast staat het park bekend om de vele schildpadden die zich hier bevinden, en ook dolfijnen zijn hier te zien. Als je extra geluk heb kan je zelfs bultrugwalvissen en walvishaaien spotten.

Vogelliefhebbers kunnen hun geluk niet op in het Kakamega Forest Reserve. In dit regenwoud zijn maar liefst 330 verschillende soorten vogels te vinden, waarvan er negen vogelsoorten nergens anders op de wereld te vinden zijn. Ook vlinderliefhebbers kunnen hier terecht, want naast de vele vogels zijn er ook meer dan 400 soorten vlinders in het regenwoud van Kakamega te vinden.

Het Saiwa Swamp National Park is met haar drie vierkante kilometer het kleinste nationale park van Kenia en wordt dan ook als perfecte plek voor een rustige wandeling gezien. Het park is onder meer opgezet als habitat voor de bedreigde sitatoenga (ookwel moerasantilope), een antilopesoort die zich veel in het water bevindt. Daarnaast heb je hier ook de kans om de De Brazza aap te zien, en is het park het thuis voor veel vogelsoorten.

Welk park je ook wilt bezoeken, je kan er pas echt van gaan genieten als je op tijd je visum voor Kenia regelt. Je kan het visum Kenia heel gemakkelijk online aanvragen voor €66,50 bij CT-visumdienst, waarna je het binnen 48 uur ontvangt. Zo is je visum heel eenvoudig en snel online geregeld, zodat je je er geen zorgen over hoeft te maken. Na online het visum aangevraagd en ontvangen te hebben kan je zonder problemen gaan genieten van de prachtige natuur van Kenia.