Visum Kenia aanvragen

Visum Kenia aanvragen

Wanneer u uw visum Kenia bij ons aanvraagt betaalt u een bedrag van €66,50. Hier zijn onze bemiddelings- en administratiekosten per visum Kenia bij inbegrepen. Onze prijs staat vast, ongeacht de wisselkoers. Levering binnen 48 uur per e-mail. U kunt het visum voor Kenia ook per post ontvangen. U kunt veilig betalen met iDEAL of Bancontact. Als u met meerdere personen reist heeft iedere persoon een aparte en uniek visum Kenia nodig.

Visum Kenia Informatie

Als u naar Kenia vliegt voor een zakenreis of toerisme heeft u een visum nodig. Als u drie dagen of minder in Kenia verblijft, bijvoorbeeld als u op doorreis gaat, kunt u een doorreisvisum, ofwel transitvisum, aanvragen. Als u echter langer dan 72 uur in Kenia blijft is dit visum niet geldig en moet u een gewoon visum aanvragen. Dit visum is vervolgens éénmaal geldig voor een verblijf van 90 dagen of minder in Kenia. Dit is vanaf de aankomstdatum, dus als u uw visum in maart aanvraagt, en u gaat vervolgens in april weg, kunt u vanaf de datum in april dat u in Kenia aankomt voor 90 achtereenvolgende dagen blijven. Wilt u echter langer in Kenia verblijven of daar gaan werken, moet u een visum aanvragen bij de Keniaanse Ambassade.

Bij ons kunt u zeer gemakkelijk een visum aanvragen voor zakenreizen of toerisme. Vul daarvoor het online aanvraagformulier in. Dit is de makkelijkste en snelste weg naar uw visum, en binnen 48 uur na betaling ontvangt u vervolgens al uw visum, al gebeurt dit vaak nog sneller. Het visum kost €66,50 per persoon boven de 15 jaar, inclusief consulaire kosten, en u kunt dit eenvoudig overmaken via iDEAL of Bancontact.

U moet het visum uiterlijk één week voor vertrek naar Kenia aanvragen. Hiervoor heeft een kopie van uw paspoort nodig, waarbij uw paspoort niet binnen zes maanden na aankomst mag verlopen. Ook moet u een pasfoto in kleur uploaden, waarbij uw gehele gezicht goed te zien is. Als laatste wordt u om een digitale bevestiging van uw reis gevraagd, zoals een bevestiging van uw vlucht of hotel, of een uitnodiging van het bedrijf dat u gaat bezoeken. U krijgt vervolgens een e-visum, die u uit moet printen en mee moet nemen tijdens uw reis.

Kenia blog

Mooie Natuurparken in Kenia »
Wildlife in Kenia »
Vakantie in Kenia »

Veelgestelde Vragen

Hoelang blijft het visum geldig?

Het visum is 90 dagen geldig na de uitgiftedatum (dus niet na de aankomstdatum). Het mag eenmalig gebruikt worden. U mag op uw reis naar Kenia 90 dagen in het land verblijven. Wij zorgen er daarbij voor dat uw visum geldig blijft tot u teruggekeerd bent. Bent u van plan om langer dan 90 dagen in Kenia te verblijven? Neem dan contact op met de immigratiekantoren in Kenia; zij kunnen uw visum voor de benodigde tijd verlengen.

Welke documenten heb ik nodig?

De volgende documenten zijn verplicht als u een visum aanvraagt voor Kenia:

  1. Een digitale pasfoto (in kleur, en van professionele kwaliteit);
  2. Een paspoortscan met daarop de hele informatiepagina van uw paspoort;
  3. Een document waarop uw heen- en terugvlucht vermeld staat;
  4. Een document met de reden van uw reis (bijvoorbeeld een zakelijke uitnodiging).

Wat geldt als ondersteunend reisdocument?

U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een e-ticket voor uw vlucht, een boeking van uw hotel, een uitnodiging van zakelijke partners of familie, een tourbevestiging, etc.

Hoe lang duurt het voor ik mijn visum heb?

Wij vragen uw visum direct voor u aan als het formulier is ingediend. Wel kan het gebeuren dat er door drukte bij de Keniaanse overheid wat vertraging ontstaat. U krijgt het visum dan binnen maximaal drie werkdagen toegestuurd.

Wat is mijn aankomstvliegveld als in op één vliegveld in het land aankom en dan doorvlieg naar een ander vliegveld?

Het aankomstvliegveld is het vliegveld waar u langs de douane komt. Vaak zal dit het eerste vliegveld zijn. Weet u niet zeker waar u door de douane zult moeten, dan kunt u dat altijd even navragen bij de luchtvaartmaatschappij.

Wat gebeurt er als mijn barcode niet goed zichtbaar is?

Soms krijgen Keniaanse visa een wat minder leesbare barcode mee. Wij controleren alle codes en zorgen dat u alleen bruikbare visa krijgt. Wilt u toch graag een nieuw document ontvangen, dan kunt u  contact opnemen met de klantenservice.

Welke afmetingen moeten mijn foto en paspoort hebben?

De scan en de foto moeten duidelijk leesbaar of zichtbaar zijn. Zolang dat het geval is, maakt de grootte niet uit.

Mijn aankomstvliegveld staat niet op de lijst, wat nu?

Helaas kunt u in dit geval geen gebruik maken van het e-visum.