Visum India aanvragen

Visum India aanvragen

Wanneer u uw visum India bij ons aanvraagt betaalt u een bedrag van €84,50. Hier zijn onze bemiddelings- en administratiekosten per visum India bij inbegrepen. Onze prijs staat vast, ongeacht de wisselkoers. Levering binnen 48 uur per e-mail. U kunt het visum voor India ook per post ontvangen. U kunt veilig betalen met iDEAL of Bancontact. Als u met meerdere personen reist heeft iedere persoon een aparte en uniek visum India nodig.

Visum India Informatie

Als u binnenkort op reis gaat naar India voor een vakantie dient u in het bezit te zijn van een visum. U kunt bij CT-visumdienst een visum India voor toeristische bezoeken aanvragen. U mag maximaal 60 dagen verblijven in India. In de periode dat het visum geldig is kunt u tweemaal naar India reizen.

U kunt het visum voor India maximaal 2 maal per jaar aanvragen. Daarnaast geldt het visum niet als u via land India binnen reist, en is het alleen geldig als u aankomt op de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandum en Varansi. Het visum is ook geldig als u via de zeepoorten Cochin, Goa, en Mangalore reist. U kunt India uitreizen via elke Immigration Check Post (ICP).

U kunt het visum gemakkelijk en snel online aanvragen. Dit kunt u maximaal 30 dagen voordat u naar India gaat doen. Wel kunt u het formulier eerder invullen, wanneer wij het 30 dagen voor uw vertrek verwerken. U kunt het visum uiterlijk 4 werkdagen voor vertrek aanvragen.

Bij uw aanvraag dient u een recente pasfoto en een scan van uw paspoort te uploaden. Ook dient u in bezit te zijn van een retourticket.
U kunt het visum niet aanvragen als u een vluchtelingenpaspoort bezit.

De kosten voor het visum bedragen in totaal €84,50 per persoon, inclusief de consulaire kosten. U kunt veilig met iDEAL of Bancontact/Mister Cash betalen, waarna uw aanvraag handmatig wordt gecontroleerd. Het visum India wordt diezelfde dag nog verwerkt en ingediend bij de overheid van India. Vervolgens krijgt u binnen 48 uur uw visum toegestuurd.

Na de afgifte van uw visum dient u het visum India geprint mee te nemen, en zal u binnen 120 dagen naar India moeten reizen. Uw paspoort moet bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig te zijn, en zou ook minstens 2 lege pagina’s moeten bevatten. Bij aankomst zullen biometrische gegevens worden afgenomen.

U kunt uw visum ook bij de overheid van India aanvragen. U dient echter wel met creditcard te betalen en de aanvraag is in het Engels. Ook moet u dan zelf uw gegevens controleren.

Bij CT-visumdienst kunt u de aanvraag gewoon in het Nederlands indienen, en u heeft geen creditcard nodig. Daarnaast kunt u ons via de chat of per e-mail bereiken als u vragen heeft over uw visumaanvraag voor India.

India blog

Als een maharadja in India »
Een heerlijke strandvakantie in India »
De ‘Gouden Driehoek’ van India »
De vele wonderen van India »

Veelgestelde Vragen

Hoeveel kost het visum voor India?

Het e-tourist visum voor India kosten €84,50 per persoon. Dit is inclusief de consulaire kosten.

Wat is de geldigheid van het visum?

Vanaf de afgifte van het visum is het voor 120 dagen geldig. Binnen deze periode kunt u India betreden. Vanaf uw aankomst kunt u maximaal 60 dagen in India blijven.

Is het visum voor één enkel bezoek of meerdere bezoeken aan India geldig?

U kunt India 2 keer betreden met het visum. Dit dient u wel binnen de geldigheid van 30 dagen te doen.

Voor wat voor reizen is het e-tourist visum voor India geldig?

Het e-tourist visum is alleen geldig voor toeristische reizen. Gaat u op zakenreis naar India dan dient u een e-business visum aan te vragen. Voor medische reizen is er het e-medical visum.

Wat heb ik nodig bij het aanvragen van een e-tourist visum voor India?

U heeft een paspoort nodig bij uw aanvraag voor een visum. Het paspoort dient bij uw aankomst in India nog minstens 6 maanden geldig te zijn. Ook dienen er minstens 2 lege visumpagina’s in uw paspoort te zitten. Daarnaast heeft u een bewijs van een retourvlucht nodig, en dient u een scan van uw paspoort en van een recente pasfoto mee te sturen met uw aanvraag. Ook moet u het adres opgeven van de accommodatie waar u zal verblijven.

Waar mag ik India binnen komen en weer verlaten?

U kunt met het e-visum India alleen op de volgende luchthavens betreden: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandum en Varansi. Het visum is ook geldig als u via de zeepoorten Cochin, Goa, en Mangalore reist. U kunt India uitreizen via elke Immigration Check Post (ICP).