In de voetsporen van Lara Croft en Indiana Jones: Cambodja

In de voetsporen van Lara Croft en Indiana Jones: Cambodja

Dat Cambodja een schitterend land is, weet je als je Tombraider hebt gezien. Herinner je je de scène waarin Lara Croft door de tempels in de jungle loopt? De tempel die is overgroeid door een gigantische ficus boom? Het lijkt een filmset maar het bestaat wel degelijk en jij kunt het gewoon bezoeken!

Midden in de jungle
De naam van de tempel uit de film is Ta Prohm en ligt in de buurt van Siem Reap. Het complex bevindt zich midden in de jungle. Andere vegetatie wordt binnen de perken gehouden zodat het toegankelijk is voor bezoekers. De grote kapok- en vijgenbomen die met hun wortels dwars door de tempels heen groeien, maken de omgeving zo magisch, dat het bij niemand opkomt om deze te kappen. De reuzen van bomen die boven je uittorenen en de geluiden van krekels die aanhoudend tjirpen, geven je echt even het gevoel de nieuwe Lara Croft of Indiana Jones te zijn.

Maar er is meer in en rondom Siem Reap. De bekende tempels van Angkor Wat zijn minstens zo indrukwekkend als Ta Prohm. In Siem Reap en omgeving kun je wel een dag of wat doorbrengen, want ’s avonds is het gezellig vertoeven in de stad, bijvoorbeeld op de Night Market. Of met een koel biertje in een openluchtbar in Pub Street.

Rondreizen of luieren?
Naast Siem Reap is er nog veel meer te zien en te doen in Cambodja. In Phnom Penh bijvoorbeeld vind je paleizen en tempels die je werkelijk tegemoet schitteren met gouden daken en zilveren vloertegels.

Wil je aan het einde van je reis even bijkomen? Dan kun je afsluiten met een paar dagen strand in Sihanoukville. Vanaf hier kun je ook de nabijgelegen eilanden bezoeken waar je jezelf Leonardo DiCaprio kunt wanen in de film The Beach, want er zijn genoeg stranden waar je nauwelijks toeristen vindt.

Vraag je visum online aan
Wil jij Cambodja met eigen ogen zien? Dan moet je vooraf een visum aanvragen. Dat gaat eenvoudig via onze website, waar je online je aanvraag indient en met iDEAL of Bancontact betaalt. Na betaling ontvang je je visum binnen 48 uur.

Klaar voor het avontuur? Vraag dan nu je visum aan!