Een heerlijke strandvakantie in India

Een heerlijke strandvakantie in India

India is een zeer populair vakantieland in het zuiden van Azië, en het heeft dan ook heel veel te bieden aan zowel de vakantietoerist als de grote reiziger. Men reist naar het land voor het opsnuiven van een andere cultuur, een bijzondere religie en spiritualiteit, maar ook voor de variatie aan natuurgebieden en steden.

Perfect voor een strandvakantie

India heeft echter niet alleen bijzondere steden, een interessante cultuur en een prachtig groen binnenland, maar je vind er ook prachtige stranden waar je heerlijk van een strandvakantie kan genieten. Vooral in het zuiden van het land vind je paradijselijke stranden aan een mooie zee, en aan de stranden zijn resorts gelegen vanuit waar je makkelijk leuke activiteiten kan doen, zoals leren duiken en het leren kennen van de onderwaterwereld voor de kust van India.

In het zuiden van India heerst er een tropisch klimaat. Het is hier dan ook door het jaar heen goed warm, en de temperaturen verschillen amper. Wel heb je in het zuiden van India van juni tot en met de maand september de moesson, en valt er in deze periode dan ook veel regen. Tussen september en maart is het zuiden van India echter zeer goed te bezoeken. Tegen het einde van september ligt de gemiddelde temperatuur rond de 29 graden, maar in december tot en met februari heb je de meeste zonuren op het strand. In deze drie maanden valt ook de minste regen, waardoor je heerlijk op het strand van de zon kan genieten zonder dat je vakantie in het water valt.

De plaats Goa is het bekendste en populairste gebied voor een strandvakantie, en deze plek is dan ook vooral geliefd bij jongeren en backpackers. De stranden van Goa zijn het typische beeld van paradijselijke stranden, met wit zand, helder blauw water, en groene palmbomen aan de rand van het strand. De noordelijke stranden van Goa worden erg druk bezocht, maar de stranden in het zuiden worden minder bezocht, ondanks dat deze stranden er zeker niet minder mooi op zijn. Zo zijn de stranden van Arossim en Benaulim zeer aan te raden, maar ook het strand van Calangute is een bezoek waard. Vroeger was dit een groot hippie strand, maar tegenwoordig is het een plek voor alle vakantiegangers en zonaanbidders.

Wanneer je echter wat zekerder wilt zijn van een rustig strand kan je beter doorreizen naar Kovalam. Dit gebied heeft een paar van de prachtigste stranden van het land, maar het is nog lang niet zo druk bezocht als de stranden van Goa. Je vind hier desondanks genoeg resorts of bungalows aan het strand om in te verblijven, waarbij je binnen enkele minuten al op het witte strand van de rustige baaien ligt, omgeven door palmbomen langs het zand en hoge rotsen langs de kust.

Wees bewust van het reisadvies
Wanneer je naar India reist voor een strandvakantie dien je wel goed rekening te houden met het huidige reisadvies. Niet alle regio’s van India worden als even veilig gezien, en daarnaast dien je ook rekening te houden met andere veiligheidsmaatregelen. De reisadviezen die worden afgegeven worden door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken opgesteld naar aanleiding van informatie die wordt doorgegeven vanuit New Delhi door de Nederlandse Ambassade.

Op het moment is het gewoon mogelijk om naar India te reizen, maar voor bepaalde delen van het land is er een negatief reisadvies afgegeven en je dient deze regio’s te vermijden. Het gaat hierbij om de grensgebieden met Pakistan, doordat hier nog vaak conflicten tussen de twee landen afspelen. Daarnaast zijn er gebieden waarbij er aangeraden wordt om deze gebieden alleen te bezoeken wanneer dit echt noodzakelijk is. Het gaat hierbij om regio’s in het noorden van India, gebieden in het oosten van India richting de grens met Myanmar en een aantal deelstaten in het binnenland. Dit zijn de gebieden van Arunachal, Assam, Bihar, Jammu, Kasjmir, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Odisha, Pradesh, Tripura en West Bengal. In deze gebieden zijn gewapende groepen actief die door middel van ontvoeringen, aanslagen en afpersingen voor onrust zorgen.

Andere rituelen, andere veiligheidsrisico’s
Er zijn ook bepaalde regio’s die door de overheid van India afgesloten zijn voor toeristen en welke je alleen kan bezoeken met een geldige toestemming. Voor alle andere regio’s van India geldt dat er andere veiligheidsrisico zijn waar je rekening mee dient te houden. Zo zijn er in de steden veel zakkenrollers actief en dien je goed op je eigen spullen te letten en kan je beter niet na zonsondergang nog de straat op. Let er ook op dat bepaalde dingen die voor jou onschuldig lijken juist als ongepast gezien kunnen worden in India. Zo dien je geen intimiteit te tonen in het openbaar, en mag je geen foto’s maken van overheidsgebouwen en luchthavens en medewerkers van de politie en het leger. Vrouwen dienen extra op te letten in India en bepaalde plekken te vermijden, aangezien er nog regelmatig meldingen binnenkomen van geweld tegen vrouwen.

Het geweld naar vrouwen toe komt onder andere door de status van de vrouw in het land. Zo mogen mannen nee zeggen tegen een huwelijk met een bepaalde vrouw, maar dienen vrouwen hiermee in te stemmen. Je dient dan ook een beetje bewust te zijn van de rituelen van het land om zo niet iets ongepast te doen. Zo zijn er bepaalde handelingen die volgens het hindoeïsme niet zouden mogen. Zo is alcohol op veel plekken niet toegestaan, maar wordt het roken van wiet door mannen gedoogd.

Vraag direct je visum India aan

Wanneer je alle reisadviezen, veiligheidsrisico’s en rituelen hebt doorgenomen hoef je alleen nog je visum voor India aan te vragen voor je kan vertrekken. Het visum is verplicht voor alle toeristen en dien je voor vertrek in handen te hebben. Gelukkig kan je het visum heel gemakkelijk online aanvragen. Via het online visum India aanvraagformulier heb je het visum al binnen enkele minuten aangevraagd vanuit het gemak van je eigen huis, en na betaling heb je het al binnen enkele dagen binnen. Hierna kan je dan pas echt genieten van de prachtige stranden van India.