De vele wonderen van India

De vele wonderen van India

India is het land van het hindoeïsme, van spiritualiteit en mindfulness. Het is het land van de Taj Mahal, de Ganges, van fietsriksja’s en nog veel meer. Het is een druk en chaotisch land maar ook een prachtig land, en het is zo groot dat je er gerust voor maandenlang rond kan reizen. Voor een kortere vakantie is het dan slim om op één regio te focussen, omdat er in een enkel gebied al meer dan genoeg te zien is.

In het noorden vindt je de hoofdstad van India: New Delhi. Alleen in deze stad is al genoeg te doen en zien voor een aantal dagen, misschien zelfs wel weken. Zo vindt je in New Delhi prachtige groene parken, en als je meer naar het oude centrum, ofwel Old Delhi, gaat vindt je prachtige oude bezienswaardigheden zoals het Rode Fort en meerdere moskeeën.

Verder vindt je in het noorden de stad Agra, bekend van het wereldwonder de Taj Mahal. Dit mausoleum hoor je natuurlijk wel een keer te bezoeken als je in India bent. Verder vindt je in Agra ook nog het Agra Fort. Als je Delhi en Agra hebt aangedaan zou je de zogenaamde Gouden Driehoek af kunnen maken door naar Jaipur te reizen. Jaipur is één van de belangrijkste steden van de deelstaat Rajasthan en staat ook wel bekend als de ‘roze stad’, waar je bijzondere gebouwen als het City Palace en de Hawa Mahal kunt bezoeken.

In de noordwestelijke deelstaat Rajasthan is nog meer te zien dan alleen Jaipur. Zo heb je buiten Jaipur het Amber Fort, maar je zou ook naar de ‘blauwe stad’ Jodhpur kunnen gaan. Behalve de bijzondere blauwe huizen vindt je hier ook het grootste fort van de staat, het Mehrangarh fort. Ook zou je naar Jaisalmer, de ‘gouden stad’, of Udaipur, de meest romantische stad van India kunnen gaan.

In het zuidwesten vindt je het centrum van de Indiase filmindustrie in Mumbai. Hier kan je met een Bollywood filmstudio tour mee, of de triomfboog van India, de Gateway of India, bezoeken. Nog meer naar het zuiden vindt je Gao, waar je van prachtige palmstranden kunt genieten.

In het zuidoosten vindt je Chennai, waar je het pretpark Queens Land zou kunnen bezoeken en van de hoogste vrije val van Azië kan genieten. Wat noordelijker ligt de deelstaat Odisha, die niet zo bekend staat bij toeristen maar toch een prachtige staat is, met bijzondere tempels, natuurgebieden en stranden. In het noordoosten kan je naar Calcutta, waar je de bijzondere Birla tempel zou kunnen bezoeken. Nog net iets noordelijker vindt je het mekka voor hindoes in de stad Varanasi, waar je langs veel tempels kunt en bijzondere rituelen zou kunnen aanschouwen.

India is niet een land waar je in een korte vakantie alles gezien hebt, maar een vakantie naar het land zal hoe dan ook bijzonder zijn. Je hebt echter wel een visum voor India nodig voor het land, en om je tijd in India zo bijzonder mogelijk te maken kan je hier heel gemakkelijk en voordelig er één aanvragen. Zo kan jij nog meer gaan genieten van dit prachtige land.