De Steden van Canada

De Steden van Canada

Canada mag dan wel grotendeels uitgestrekte wildernis zijn, het land heeft ook een aantal grote en bijzondere steden. Zelfs als je alleen van plan was om de ruige wildernis in te trekken zou je een paar dagen aan het begin of einde van je reis moeten inplannen om één of meerdere steden te bezoeken. Alle steden hebben namelijk wel iets bijzonders, of het nou een uitgebreide cultuur is of een ondergrondse stad. Trek daarom ook even de stad in.

Toronto is de grootste stad van Canada en het economische centrum, maar het is ook een kunststad en een zeer multiculturele stad. Er zijn vele musea en kunstgalerijen te vinden, maar ook ballet en dans, theater en opera is zeer groot in Toronto. Een groot deel van de kunst en cultuur is te vinden in het Distillery District, terwijl je voor de historie richting de praktisch genaamde Old Town moet. Voor het nachtleven ga je naar het Harbourfront Centre, en winkelen doe je in het gigantische winkelcentrum Eaton Centre.

Montréal is op Toronto na de grootste stad van Canada en op Parijs na de grootste Franstalige stad ter wereld. Het is dan ook hét culturele centrum van het Franstalige deel van Canada, waar jaarlijks veel evenementen worden georganiseerd. Naast een historisch centrum heeft de stad ook veel nieuwe architectuur, en oud en nieuw wordt soms ook gewoon naast elkaar teruggevonden. Ook bijzonder aan Montréal is het ondergrondse gedeelte van de stad. De Underground City is een gigantisch ondergronds complex met winkels, restaurants, musea, bioscopen, hotels en zelfs metro- en treinstations.

Calgary is de derde grote stad van Canada en is zowel populair onder wintersporters als een perfect beginpunt voor een avontuur in de natuur, maar je kan er ook heerlijk winkelen in één van de vele winkelgebieden. Ga langs bij de Calgary Tower voor een prachtig uitzicht, of bezoek de Calgary Zoo om uit te vinden waarom dit gezien wordt als één van de beste dierentuinen ter wereld.

Vancouver ligt tussen de bergen en de oceaan in, waardoor je van beide de wilde natuur en de onderwaterwereld kan genieten, maar daarnaast is het ook een groot cultureel centrum. Niet alleen is het een zeer multiculturele stad met één van de grootste Chinese wijken van Noord-Amerika, het is ook de derde filmstad van Noord-Amerika. Zoek je even wat rust tussen alle cultuur, dan kan je één van de vele stadsparken bezoeken.

Of misschien wil je juist naar de hoofdstad Ottawa, of naar Québec City voor de Franse cultuur, en misschien heb je wel hele andere steden op je lijst staan. Welke stad je ook wilt bezoeken, je zal vooraf een visum aan moeten vragen. Je kan heel eenvoudig je visum online aanvragen op CT-visumdienst.nl voor €16,50. Binnen 24 uur zal je het visum ontvangen, waarna je zonder zorgen naar Canada kunt reizen. Of je daar nu de stad in wilt of juist de wilde natuur in, vraag gelijk online je visum Canada aan.