De Steden van Australië

De Steden van Australië

Australië is een groot land waar veel mensen naar op reis gaan om de uitgestrekte en wilde natuur te bezoeken, maar het land telt ook een aantal bijzondere steden waar je eigenlijk ook langs zou moeten gaan. Natuurlijk hoef je ze niet allemaal te bezoeken, ze liggen nou eenmaal verstrekt over een groot land, maar voor je de prachtige natuur induikt zou je zeker eerst een aantal steden moeten bezoeken.

Natuurlijk zou Sydney op de lijst moeten staan. Dit is nou eenmaal de oudste én de grootste stad van het land. Beklim de Sydney Tower voor een prachtig uitzicht over de stad, en beklim ook de Sydney Harbour Bridge. Ga voor een rustige wandeling langs de Royal Botanic Garden of bezoek de historische wijk the Rocks. Bekijk de surfers vanaf Bondi Beach of huur zelf ook een surfplank. En ga natuurlijk langs het Sydney Opera House, anders is je bezoek aan Sydney eigenlijk niet compleet.

Melbourne is ook zeker een must-see, want naast hoofdstad van het land zelf wordt het ook gezien als de hoofdstad van kunst en cultuur van Australië. Dankzij het koloniale verleden heerst er een zekere Europese sfeer die ook terug te vinden is in de architectuur, maar daarnaast zijn er zeer veel musea, kunstexposities en evenementen die de naam van kunst- en cultuurstad eer aan doen.

Melbourne mag dan wel de kunst- en cultuurstad zijn, Adelaide staat bekend als de voedsel- en wijnstad. Door de vele restaurants die de stad kent is er voor elke 30 inwoners van de stad al één restaurant. De stad zelf heeft dan ruim een miljoen inwoners, maar toch heerst er de relaxte en rustige sfeer van een dorp. Voor je lekker uit eten gaat kan je één van de vele kerken bezoeken, of koop een kaartje voor een festival.

Perth ligt wat afgelegen ten opzichte van de andere steden, toch is het behoorlijk levendig, is er veel te doen, én het is er ook nog eens bijna altijd zonnig. Bezoek bezienswaardigheden zoals Fremantle Prison, Perth Mint of Round House, of ga langs één van de vele stranden in de omgeving voor een lekker dagje aan zee of om te surfen.

Als laatste grote stad heb je nog Brisbane, een moderne stad met een populair uitgaansgebied. Bezoek de bruggen over de Brisbane rivier, stap in een gondola van het Wheel of Brisbane voor een mooi uitzicht, ga picknicken in de Botanic gardens of hou een koala of kangoeroe vast bij het Lone Pine Koala Sanctuary.

Naast deze vijf grote steden zijn er nog een aantal kleinere steden die je misschien tijdens je reis nog wel tegenkomt, zoals Newcastle, Darwin, of misschien zelfs wel Alice Springs als je de echte outback in gaat. Wanneer je Australië wilt bezoeken heb je echter wel een visum nodig. Dit visum kan je op CT-visumdienst online aanvragen voor €14,50. Je ontvangt het visum Australië binnen 24 uur, waarna je naar Australië kunt reizen. Vraag dus gelijk online je visum aan.