De Leukste Roadtrips van Amerika

De Leukste Roadtrips van Amerika

Amerika is toch wel hét land van de roadtrips. Met de auto of een camper rondtoeren is dan ook wel de beste manier om tijdens een vakantie een groot deel van de Verenigde Staten te kunnen zien. Het land is nou eenmaal zeer groot en zo ook de afstanden tussen verschillende steden of bezienswaardigheden. Of je nou de oostkust of de westkust wilt bezoeken, of juist eens het binnenland van Amerika wilt zien, er zijn meer dan genoeg routes waar je uit kunt kiezen.

De bekendste route van Amerika is waarschijnlijk wel Route 66. Met deze route verleg je zo’n 4000 kilometer verdeeld over maar liefst acht staten. De officiële route 66 bestaat niet meer, maar het is nog steeds mogelijk om de route van Chicago naar Santa Monica te volgen zoals de gelukszoekers dat in de jaren ’30 dat deden. Rij langs steden zoals St Louis en Flagstaff en wijk een beetje van de route af om bezienswaardigheden zoals Monument Valley en de Grand Canyon te bezoeken, en geniet aan het einde van de heerlijke stranden van Los Angelos.

Wanneer je de westkust van Amerika wilt zien is Highway 1 een perfecte route. Deze zou je van Seattle vlakbij de Canadese grens helemaal naar San Diego aan de Mexicaanse grens kunnen rijden, waarbij je onderweg langs San Francisco en Los Angeles komt. Rij door uitgestrekte bossen en woestijnachtige gebieden, en geniet tussendoor van verlaten strandjes aan de Grote Oceaan.

Juist liever de oostkust zien? Dan kan je van New York naar Miami of zelfs Key West rijden, of begin nog iets hoger in Bosten of Portland. Rij helemaal langs de kust via Atlantic City, Ocean City en Virginia Beach, of ga juist wat meer binnendoor en bezoek Philadelphia, Baltimore en Washington DC. Rij vervolgens langs steden als Wilmington, Charleston, Savannah en Jacksonville, waarna je eerst een kleine omweg naar Orlando maakt alvorens door te rijden naar Miami.

Voor een muzikale roadtrip dien je het diepe zuiden te bezoeken. Ga vanuit Atlanta naar Nashville, dé stad van de country muziek, en ga vervolgens naar Memphis en bezoek de stad van Elvis Presley en rock ’n roll. Rij door naar het zuiden en stop in de bluesstad Natchez en eindig uiteindelijk je muzikale reis in het hart van de jazz-wereld, New Orleans.

Er zijn nog veel meer routes die je zou kunnen volgen, of je zou je eigen roadtrip kunnen plannen als je bepaalde steden en bezienswaardigheden echt heel graag wilt zien. Welke roadtrip je ook wilt gaan rijden, vergeet niet een visum voor Amerika aan te vragen. Het visum kan je online heel gemakkelijk aanvragen op CT-visumdienst. Online je visum Amerika aanvragen kost €21,50 en vervolgens ontvang je het visum binnen 24 uur. Nadat je je visum hebt ontvangen kan je zorgeloos naar Amerika om aan je roadtrip te beginnen, of je nou binnen één of twee staten blijft of ze alle 52 langs wilt gaan.