De ‘Gouden Driehoek’ van India

De ‘Gouden Driehoek’ van India

India is zo’n groot land dat je een reis door dit land het beste enigszins kan limiteren. Veel reizigers houden het dan ook bij een bepaald gebied tijdens hun reis. Noord-India is het meest toeristische deel van India, en mensen bezoeken dan voornamelijk de zogenaamde ‘Gouden Driehoek’. Wanneer je je aan deze driehoek zou houden zou je de belangrijkste bezienswaardigheden van India gezien hebben. Natuurlijk is er in de rest van India ook meer dan genoeg te zien, maar voor een eerste kennismaking met India is deze ‘Gouden Driehoek’ een goeie aanrader.

De ‘Gouden Driehoek’ bestaat voornamelijk uit de drie steden Delhi, Agra en Jaipur. Hoogstwaarschijnlijk zal je je reis beginnen in Delhi. De hoofdstad van India is druk en chaotisch, maar er is zo veel te zien dat je deze stad toch zeker een keer zou moeten bezoeken. Alleen het Rode Fort is al behoorlijk indrukwekkend, maar ook de Jama Masjid, de grootste moskee van India, is een bezoek waard. Ga ook langs de India Gate en het presidentiële huis Rashtrapati Bhavan, die beide aan een uiteinde van de boulevard Rajpath Marg liggen, en voor een rustmomentje kan je door de Lodi Gardens wandelen. En dat is maar een kleine greep uit alle bezienswaardigheden van Delhi.

Na Delhi kan je doorreizen naar Agra. Hier vindt je dé grote bezienswaardigheid van India: de Taj Mahal. Een bezoek aan dit mausoleum kan natuurlijk niet missen, maar doe dat wel zo vroeg mogelijk, wanneer het nog niet zo ontzettend druk is. De Taj Mahal is echter niet het enige imposante bouwwerk wat in Agra te vinden is. Hier vindt je ook het Agra Fort, wat door haar rode kleur ook wel het Rode Fort van Agra genoemd wordt. Daarnaast zijn er nog een aantal graftombes vinden, zoals de Baby Taj, en iets buiten Agra ligt het bijzondere spookstadje Fatehpur Sikri.

Het laatste punt van de ‘Gouden Driehoek’ is de stad Jaipur. Deze stad staat ook wel bekend als de ‘roze stad’ doordat de gebouwen in de stad een lichtroze kleur hebben. In het hart van de stad vindt je het City Palace, en in de buurt vindt je ook het Hawal Mahal paleis, ofwel het Windpaleis, met haar bijzondere gevel. Ook de Monkey Temple en het waterpaleis Jal Mahal zijn aanraders, net als het Amber Fort wat net buiten de stad ligt. Voor een bijzonder avondje uit kan je in Jaipur ook de RajMandir bioscoop bezoeken. Je verstaat misschien niet veel van de film zelf, een filmpje pakken in India is een hele beleving.

Naast de ‘Gouden Driehoek’ heeft India nog veel meer te bieden. Misschien wil je juist hele andere steden en bezienswaardigheden zien van India, en ga je bijvoorbeeld naar Mumbai voor de Bollywood-experience of juist naar de oostkust van India. Wat je ook wilt zien van India, vraag online je visum voor het land aan. Zonder visum kom je nou eenmaal het land niet in, en op CT-visumdienst kan je heel gemakkelijk je visum India aanvragen voor €84,50. Binnen 48 uur heb je vervolgens je visum binnen, waarna je zonder zorgen naar India kunt.