ETA Canada aanvragen

ETA Canada aanvragen

Wanneer u uw ETA Canada bij ons aanvraagt betaalt u een bedrag van €16,50. Hier zijn onze bemiddelings- en administratiekosten per ETA Canada bij inbegrepen. Onze prijs staat vast, ongeacht de wisselkoers. Levering binnen 24 uur per e-mail. U kunt het ETA voor Canada ook per post ontvangen. U kunt veilig betalen met iDEAL of Bancontact. Als u met meerdere personen reist heeft iedere persoon een aparte en uniek ETA Canada nodig.

ETA Canada Informatie

Als u als Europeaan naar Canada wilt reizen voor een toeristische of commerciële reis heeft u een ETA, ofwel Electronic Travel Authorisation, nodig. Dit is een toelatingseis die mensen die vrijgesteld zijn van een visum nodig hebben om naar Canada te kunnen vliegen. Dit is sinds 9 november 2016 verplicht voor iedereen die Canada binnenkomt, dus ook als u alleen maar een overstap maakt op een Canadees vliegveld. U heeft daarbij ook een retourticket of doorreisticket nodig. Dit geldt niet voor bezoekers die met de auto of met de boot Canada bereiken. Verder zijn ook mensen met een verblijfsvergunning, een study/work permit, diplomaten en luchtvaartpersoneel vrijgesteld. Zij hebben dus geen ETA nodig. Verder zullen mensen met een Bulgaarse of Roemeense identiteit een visum moeten aanvragen.

Een ETA is vanaf de goedkeurig voor 5 jaar geldig, waarbij u over het algemeen tot 6 aaneengesloten maanden in Canada mag verblijven, tenzij u bij aankomst andere informatie te horen krijgt van de douaneambtenaar. U mag binnen de 5 jaar waarin uw ETA geldig is zo vaak naar Canada vliegen als u wilt, zolang uw paspoort nog tenminste één dag geldig is als u weer uit Canada vertrekt. Als uw paspoort echter verloopt binnen de 5 jaar, zal ook de ETA als ongeldig verklaard worden en moet u voor de eerstvolgende reis naar Canada weer een nieuwe toestemming aanvragen.

U kunt bij ons uw ETA voor Canada via de website aanvragen, zodat u met een gerust hart naar Canada kunt vliegen. U kunt dit op elk moment doen, maar dit moet uiterlijk 72 uur voor uw reis aangevraagd worden, omdat de Canadese overheid in enkele gevallen deze tijd nodig heeft om een beslissing tot goedkeuring te vormen. Het kan echter zijn dat ze extra documenten van u nodig hebben, waardoor de beslissing enkele weken kan betrekken. Zorg daarom dat u uw ETA minstens 1 maand voor vertrek aanvraagt, zodat u er zeker van bent dat u de toestemming op tijd binnen heeft.

Het is zeer belangrijk dat de gegevens die u heeft ingevuld op uw ETA exact gelijk zijn aan de gegevens die in uw paspoort staan. U kunt al door één klein foutje de toegang tot Canada geweigerd worden. Het kan in enkele gevallen echter ook gebeuren dat de Canadese autoriteiten bij aankomst aangeven dat u zelfs met een ETA het land niet mag betreden.

Als u de ETA bij ons aanvraagt, checken wij de aanvraag nogmaals voordat wij hem indienen. Zo worden de kleine foutjes die kunnen leiden tot een ongeldig verklaarde toestemming er uit gehaald worden, en heeft u de verzekering dat uw ETA geldig zal zijn. U moet bij uw aanvraag ten eerste uw persoonsgegevens exact uit uw paspoort overnemen. Dit paspoort moet geldig zijn tot u weer uit Canada bent vertrokken. Daarnaast wordt er om uw werkgegevergegevens gevraagd, waarbij u uw beroep in moet vullen, en het budget dat u beschikbaar heeft voor de reis. Als laatste worden een aantal vragen die betrekking hebben op uw verleden en uw gezondheid aan u gesteld. Deze moet u beantwoorden als u de ETA wilt aanvragen. U betaalt bij ons een bedrag van €16,50. Hier zijn onze bemiddelings- en administratie kosten bij inbegrepen, naast het bedrag dat betaald moet worden voor het visum. Onze prijs staat vast, ongeacht de wisselkoers. U kunt veilig betalen met iDEAL of Bancontact.

Het is ook mogelijk om via de Canadese overheid een visum aan te vragen. Hier kunt u echter alleen met een creditcard betalen, en zij bieden geen Nederlandse klantenservice aan.

Wij verwerken op dit moment alleen aanvragen van mensen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij onze volledig Nederlandstalige klantenservice.

Canada blog

Top 10 dingen die je niet mag missen in Canada »
De Steden van Canada »
Ruige Natuur en Hippe Steden in Canada »

Veelgestelde Vragen

Wat is een ETA?

Met behulp van een ETA (Electronic Travel Authorisation) is het mogelijk om naar Canada te reizen zonder dat u daar een visum voor aan hoeft te vragen. Sinds 15 maart 2016 is dit niet alleen verplicht voor reizen naar Canada, maar ook voor doorvoerreizen door Canada.

Mag ik een identiteitskaart gebruiken?

Nee, omdat Canada buiten de EU ligt heeft u verplicht een paspoort nodig om er naartoe te kunnen reizen. Het is belangrijk dat u het paspoort gebruikt dat ook op uw ETA-document staat.

Hoe lang geldt een ETA?

Een ETA blijft vijf jaar bruikbaar. Wel kan het document eerder verlopen als uw paspoort niet langer geldig is. Zolang het ETA geldt, kunt u zo vaak naar Canada reizen als u wilt. Wel mag u niet langer dan 90 dagen aansluitend in Canada verblijven.

Heb ik voor alle vervoersmiddelen een ETA nodig?

Nee, als u per boot of over land naar Canada reist hoeft u geen ETA aan te vragen. Alleen voor reizen per vliegtuig is dit document verplicht.

Heb ik een ETA nodig voor een overstap in Canada?

Ja, ook voor transitvluchten is een ETA verplicht.

Heb ik een ETA nodig als ik al een visum of verblijfsvergunning heb?

Nee, in dit geval hoeft u geen ETA meer aan te vragen.