Visum Cambodja aanvragen

Visum Cambodja aanvragen

Wanneer u uw visum Cambodja bij ons aanvraagt betaalt u een bedrag van €54,50. Hier zijn onze bemiddelings- en administratiekosten per visum Cambodja bij inbegrepen. Onze prijs staat vast, ongeacht de wisselkoers. Levering binnen 48 uur per e-mail. U kunt het visum voor Cambodja ook per post ontvangen. U kunt veilig betalen met iDEAL of Bancontact. Als u met meerdere personen reist heeft iedere persoon een aparte en uniek visum Cambodja nodig.

Visum Cambodja Informatie

Als u naar Cambodja reist voor een toeristische reis kunt u vooraf het visum online aanvragen, maar dit is niet verplicht. Op deze website kunt u het visum heel eenvoudig en snel aanvragen. U betaalt hier €54,50 per persoon voor, en u hoeft alleen het online formulier in te vullen. U heeft hier alleen een paspoort voor nodig die nog minstens 6 maanden geldig is wanneer u aankomt in Cambodja. Ook dient u een kleurenscan van een pasfoto die u recent heeft laten maken te uploaden. Wanneer u het visum ontvangt dient u deze twee maal te printen en deze mee te nemen.

Met het visum kunt u eenmalig naar Cambodja reizen. Vanaf de uitgiftedatum is het visum 90 dagen geldig, binnen welke periode u maximaal 30 dagen in het land mag verblijven. Als u er langer dan deze periode wilt verblijven of in Cambodja wilt gaan werken heeft u een ander visum nodig, die u bij de Ambassade kunt aanvragen.
U kunt het visum ook verkrijgen via de website van de overheid van Cambodja. Dit dient u echter wel te betalen met creditcard, en u zult de aanvraag in het Engels moeten invullen.

U kunt het visum voor Cambodja alleen gebruiken als u aankomst op Phnom Penh International Airport of Siem Reap International Airport, of bij de grensovergangen Bavet (Svay Rieng), Cham Yeam (Koh Kong) of Poi Pet (Banteay Meanchey). Wanneer u bij een ander vliegveld of grensovergang binnenkomt kunt u helaas het e-visum niet gebruiken. Wel kunt u bij elke grensovergang het land weer verlaten.

Cambodja blog

In de voetsporen van Lara Croft en Indiana Jones: Cambodja »
Prachtig Cambodja »
De bijzondere cultuur van Cambodja »

Veelgestelde Vragen

Hoeveel moet ik betalen voor een visum voor Cambodja?

Voor het visum dat u nodig heeft voor Cambodja betaalt u €54,50 per persoon in totaal. Dit is inclusief de consulaire kosten.

Wat is de geldigheid van het visum?

Het visum voor Cambodja geldt voor 90 dagen. Binnen deze periode mag u maximaal 30 achtereenvolgende dagen in Cambodja verblijven.

Is het visum voor één enkel bezoek of meerdere bezoeken aan Cambodja geldig?

Het visum voor Cambodja is voor één enkel bezoek geldig.

Voor wat voor reizen is het e-visum voor Cambodja geldig?

Met het visum kunt u voor toeristische reizen naar Cambodja.

Kan is het visum krijgen wanneer is in Cambodja aankom?

Nee. U dient het visum voor u naar Cambodja vertrekt aan te vragen en mee te nemen.

Is het mogelijk om het visum voor Cambodja te verlengen?

Nee, dat is niet mogelijk. Na verloop van het visum dient u voor een volgende reis een nieuw visum aan te vragen.

Waar mag ik in Cambodja aankomen of het land weer verlaten?

U kunt alleen bij de luchthavens en grensovergangen aankomen die bij ons vermeld zijn. De luchthavens waar u binnen mag komen zijn Phnom Penh International Airport en Siem Reap International Airport. Daarnaast kunt u ook bij de grensovergangen Bavet (Svay Rieng), Cham Yeam (Koh Kong) en Poi Pet (Banteay Meanchey) het land binnen komen. U kunt bij aankomst in Cambodja via andere punten geen gebruik maken van het visum. Voor het verlaten van Myanmar kunt u naar elke luchthaven en grensovergang.

Wat heb ik nodig bij de aanvraag van het visum voor Cambodja?

U heeft een paspoort nodig bij uw aanvraag voor een visum. Het paspoort dient bij uw aankomst in Cambodja nog minstens 6 maanden geldig te zijn. Daarnaast moet u bij uw aanvraag een scan van een pasfoto die recent gemaakt is uploaden.

Wanneer moet ik het visum aanvragen?

Ondanks dat we vaak uw visum de volgende dag al kunnen leveren, kan het tot 48 uur duren voordat uw aanvraag is verwerkt door de overheid van Cambodja. Vraag uw visum dus tijdig voor vertrek aan. Vanaf 60 dagen voor u vertrekt naar Cambodja kunnen wij uw aanvraag indienen. Wel is het mogelijk om uw aanvraag eerder te doen, waarna wij de aanvraag in zullen dienen wanneer dit mogelijk is.

Ik ga op reis met mijn kinderen. Hebben zij een eigen visum nodig?

Ja. Iedereen die naar Cambodja reist heeft een eigen visum nodig, ook minderjarige kinderen.

Hoe vaak moet ik het visum geprint meenemen naar Cambodja?

Het visum dient u twee maal te printen en mee te nemen.

Mag de foto die ik upload in zwart/wit zijn?

Nee. De pasfoto, die recent gemaakt moet zijn, dient u in kleur te uploaden.

Moet ik al mijn voornamen in vullen op de aanvraag?

U vult uw voornamen in zoals u ze op het paspoort vindt. Als u meerdere voornamen op uw paspoort heeft staan neemt u ze allemaal over.

Moet ik mijn achternaam invullen zoals ik deze heb verkregen bij mijn geboorte of door mijn huwelijk?

U vult uw naam precies zo in zoals het in uw paspoort staat.