Bezoek Myanmar voor een onvergetelijke reis

Bezoek Myanmar voor een onvergetelijke reis

Reizen door Azië is al lang onder veel verschillende soorten reizigers geliefd, maar sinds de grenzen zijn opengegaan, is ook één van de meest mysterieuze landen van Azië door toeristen ontdekt. Dit nog relatief onbekende land, dat vroeger de naam Birma had, is het hele jaar door prima te bezoeken. Als je op zoek bent naar een bestemming waar je je kunt omringen met tempels, meren, witte zandstranden, een hele bijzondere cultuur en heerlijk eten, dan is Myanmar het land van jouw dromen. Als je hier rondreist zul je merken dat één vakantie lang niet genoeg is om alle bijzondere bezienswaardigheden, die het land rijk is, te bekijken.

Een goed voorbeeld van een plek die je echt niet mag missen, is Bagan. Dit is een hele bijzondere plek en je vindt hier maar liefst 4.000 boeddhistische tempels en pagodes bij elkaar. Het gebied staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en werd in het jaar 849 gesticht. Helaas heeft een aardbeving in 1975 wel veel schade aangericht, die gelukkig wel weer grotendeels hersteld kon worden. Bekijk het zelf en je zult merken dat je zeker nog eens terug zult moeten keren omdat er gewoon te veel te bekijken valt.

De volgende stop kan misschien wel Pegu zijn, want je vindt er namelijk een immens grote liggende Boeddha. De Boeddha is maar liefst 55 meter lang en stamt uit 944. Toen de spoorlijn in 1881 werd gebouwd, is het beeld ontdekt. Een andere plaats die een bezoekje waard is tijdens je reis is Rangoon, dat ook wel Yangon wordt genoemd en tevens de grootste stad van Myanmar is. De mensen die Rangoon bezoeken doen dit vanwege de belangrijkste tempel van Myanmar de Schwedagonpagode-tempel. Het is de grootste tempel van het land en de pagode die je hier kunt bekijken is met maar liefst 50.000 kilo bladgoud en vele kostbare edelstenen versierd.

Mocht je toch meer een natuurliefhebber zijn, dan zijn de Pindaya Caves iets heel bijzonders om te gaan bekijken, maar denk er wel aan dat je niet de enige zult zijn bij deze populaire toeristische attractie. Het zijn drie grotten van kalksteen, maar helaas kan alleen de laatste grot bezocht worden. In de grot vind je meer dan 8.000 boeddhabeelden en het oudste beeld stamt uit 1773.

Ook de stad Monywa zul je in alle gidsen tegenkomen omdat hier de indrukwekkende Thanbuddhay-pagode staat. Sommige kenners vergelijken deze pagode wel met de Borobudur. Je kunt je reis afsluiten met een bezoek aan Mandalay, wat de op twee na grootste stad van Myanmar is en waar maar liefst 2,5 miljoen mensen wonen. Maar wat de stad eigenlijk zo bijzonder maakt is de Mandalay Hill. De top van de 200 meter hoge heuvel kan door het beklimmen van1.730 treden bereikt worden en bovenop de heuvel staat een prachtige pagode. Zoals je wel hebt gemerkt, is er in Myanmar van alles te beleven en te bekijken dus boek snel een reis en visum voor Myanmar en laat je verrassen.