Alle Kanten Op In Amerika

Alle Kanten Op In Amerika

Een vakantie in de Verenigde Staten van Amerika kan alle kanten op. Door de grootte van het land zijn er verschillende klimaten te vinden, en door de geschiedenis van het land ook invloeden van meerdere culturen. Het is zeker geen land waar je maar één week hoeft te verblijven om alles te kunnen zien, tenzij je maar één enkele stad aan doet. Zelfs voor langere vakanties is er meer dan zat te doen, dus het is perfect voor een lange reis tijdens de zomervakantie.

Voor een stedentrip in Amerika zijn er genoeg plaatsen die je gezien moet hebben. Natuurlijk staat New York City hoog op de lijst, met het Vrijheidsbeeld en Central Park. New Orleans is het paradijs voor jazzliefhebbers en mensen die van heerlijk eten houden, en ook in Miami is heel veel cultuur, geschiedenis, en lekker eten te vinden. Of ga naar de oostkust en bezoek het centrum van de filmindustrie in Los Angeles of het altijd verlichte Las Vegas, en daarnaast kan je altijd nog naar het prachtige San Francisco.

Natuurlijk heeft Amerika ook heel veel prachtige natuur en mooie landschappen. Er zijn ongeveer 50 nationale parken in Amerika, waar ook nog eens van alles te doen is. Of je nou alleen wilt wandelen en genieten van de natuur, of liever avontuurlijk bezig bent en gaat klimmen of raften, er zijn genoeg manieren om de natuur in Amerika te ontdekken. Ga bijvoorbeeld raften of kajakken op de Colorado rivier om vanaf het water de Grand Canyon te bezichtigen, fiets door de Everglades, of bezoek Monument Valley te paard.

Daarnaast heeft Amerika ook nog een aantal van de bekendste pretparken in de wereld. Natuurlijk weten de Disney fans van de grote parken die in Orlando en Anaheim te vinden zijn, maar andere filmfanaten kunnen hun geluk op in de Universal Studios die in Hollywood en Orlando te vinden zijn. Voor de liefhebbers van achtbanen is er Cedar Point in Ohio, oftewel ‘the Roller Coaster Capital of the World’. Voor wie liever niet in een achtbaan zit zou daar ook naar het Soak City Waterpak kunnen gaan. En dat is maar een kleine greep uit de vele pretparken die te vinden zijn: natuurlijk heb je ook nog meerdere Six Flags parken, en wat dacht je van een Legoland?

Natuurlijk is Amerika ook het land van de roadtrips, en er zijn dan ook vele routes die daar perfect voor zijn. Natuurlijk heb je Route 66, die begint in Chicago en eindigt in Santa Monica, waardoor je onderweg heel wat natuurlijk en cultuur tegenkomt. Of reis door het zuiden en ga langs verschillende muzieksteden zoals Nashville, Memphis en Natchez.

Je kan dus letterlijk en figuurlijk alle kanten op in Amerika. Let er echter wel op dat je wel een ESTA Amerika online moet aanvragen, anders kan je juist geen kant op. Regel dus van tevoren een ESTA Amerika, zodat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken. Je kan dit heel eenvoudig en voordelig op deze site doen, zodat jij straks lekker kan genieten van alles wat Amerika jou te bieden heeft.