7 redenen om naar Amerika te gaan

7 redenen om naar Amerika te gaan

Amerika. Het land van groot, groter, grootst. Van Hollywood en grote sterren, van grote burgers die je niet in je eentje op kan en van wegen waar verder helemaal niemand is. Dit is een land wat je ooit een keer bezocht moet hebben tijdens je leven, want er is zoveel te zien en te doen. Nog niet overtuigd? Wat dacht je van de volgende zeven redenen.

1.Roadtrip
Wie droomt er nou niet van het rondrijden in een auto door prachtige landschappen, met de muziek hard aan en zonder soms een enkele tegenligger tegen te komen? Waar kan je dat nou beter doen dan in Amerika! Amerika is nou eenmaal hét land van de lange roadtrips, van route 66 en van grote auto’s.

2. De natuur
De natuur van Amerika is niet in een paar woorden te beschrijven. Door de grootte van het land kan je er echt van alles vinden, van de snikhete woestijn van Death Valley tot aan het borrelende vulkanische gebied van Yellowstone. Gooi daar nog eens watervallen, bergen, canyons en uitgestrekte velden bij en nog heb je niet alles gezien van wat Amerika te bieden heeft.

3. De wilde dieren
Bij een bijzondere natuur hoort ook wildlife, en ook daarvan kan je echt van alles tegenkomen. Zo moet je in Florida oppassen voor krokodillen, kan je noordelijker al walvissen spotten aan de kust en kan het zijn dat je onderweg bijna een coyote aanrijdt. Ook beren, herten, wolven, en vele soorten vogels kan je veel spotten, net als wilde paarden, berggeiten, en bizons.

4. De gigantische steden
Je kan gemakkelijk een grote stedentrip doen in Amerika, want er zijn zo veel steden die je ooit in je leven gezien zou moeten hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan New York met haar Central Park, Vrijheidsbeeld en Empire State Building, of wat dacht je van San Francisco met haar hoogte verschillen en de Golden Gate Bridge.

5. De geschiedenis
De geschiedenis van Amerika is zo wild als je het maar kan bedenken. Niet gek natuurlijk, dit is het land waar de verhalen van cowboys en indianen vandaan komen, maar er is zoveel meer te vertellen, en de beste plek om te leren over de Amerikaanse Burgeroorlog, de vele presidenten en de slavernij is in Amerika zelf.

6. De pretparken
Amerika is hét land van de pretparken. Hier vind je parken als Disney World, Universal, en Legoland, waar je niet zomaar in één dag in alle attracties bent geweest. Dit zijn eerder parken waar je een hele week voor moet uittrekken en nog zal je niet alles hebben gedaan.

7. Het eten
Bij de Amerikaanse keuken denk je aan burgers en Texaanse barbecues, s’mores en donuts en nog veel meer dingen, maar bovenal aan gigantische borden die je nooit in je eentje op krijgt, maar dat is al de meer reden om het toch een keertje te proberen!

Doen dus, die grote Amerikaanse reis! Vergeet je niet goed voor te bereiden: iedereen dient een ESTA Amerika aan te vragen om binnen te komen. Zonder ESTA zal die roadtrip van je dromen helaas niet door kunnen gaan.