5 redenen om naar Australië te gaan

5 redenen om naar Australië te gaan

Het land ‘Down Under’ is een zeer populaire reisbestemming onder jonge en oudere reizigers, en gek is dat absoluut niet. Het land heeft van alles te bieden, zoals prachtige natuurgebieden waar je heerlijk doorheen kan trekken, bijzondere wildlife, en unieke steden. Nog meer overtuiging nodig? Lees dan deze 5 redenen om naar Australië te gaan.

1.De uitgestrekte natuur
Een groot deel van Australië is droog en uitgestrekt, maar dat zorgt juist voor bijzondere natuurlijke formatie en prachtige plaatjes. Zo vindt je te midden van de droogte de bijzondere Ayers Rock, de gigantische rode rotsformatie. Daarnaast kent Australië ook regenwouden, zijn er bergen te vinden, en je hebt natuurlijk ook nog de Great Barrier Reef. Door de bijzondere natuur is Australië perfect voor een roadtrip, lange wandelingen, en kamperen in de ‘middle of nowhere’.

2. Dieren die je nergens anders ter wereld vindt
In Australië vindt je dieren die je nergens anders ter wereld tegen zal komen. Zo heb je natuurlijk de kangoeroes en koala’s, maar vergeet ook vooral de andere dieren niet. Zo kan je hier het vogelbekdier tegen komen, en ook die superschattige quokka’s zijn alleen in Australië in het wild te vinden.

3. De gezellige Aussies
De inwoners van Australië staan onder andere bekend om hun gastvrijheid en je zal dan ook zeer gemakkelijk in contact kunnen komen met de Aussies. Je kan gemakkelijk een biertje samen drinken en genieten van de geweldige humeur en de relaxte houding van de lokale bevolking, en kijk niet raar op als je wordt uitgenodigd voor een barbecue. Daarnaast is hun accent alleen al prachtig om naar te luisteren.

4. Er is genoeg te doen op de vele stranden
Er zijn maar liefst ruim 10.000 verschillende stranden te vinden in Australië, dus er is genoeg plek om van de prachtige kustlijn te genieten. Zo kan je lekker zonnen op paradijselijke witte zandstranden, maar je kan ook heerlijk (leren) surfen op de beste surfspots ter wereld of snorkelend de prachtige onderwaterwereld leren kennen.

5. Bezoek een paar van ’s werelds meest bekende iconen
Er zijn een aantal iconische plekken ter wereld die iedereen wel wilt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Eiffeltoren in Parijs of het Vrijheidsbeeld in New York. Australië heeft ook aardig wat van dat soort iconen. Het meest bekende is natuurlijk het Opera House in Sydney, maar ook de Sydney Harbour Bridge, Ayer’s Rock, de Great Barrier Reef en de Twaalf Apostelen zijn bijzondere iconen die een bezoek waard zijn.

Genoeg reden dus om een reis naar Australië te boeken! Toch nog één laatste reden nodig? Je hebt voor Australië misschien wel een visum nodig, maar dit kan je heel gemakkelijk online regelen. Geen stapels papieren, lange wachttijden en moeilijke aanvragen, maar een simpel visum aanvraagformulier dat je hier heel gemakkelijk in kan vullen, en je hebt je visum ook nog eens zeer snel binnen. Zo geregeld dus.